Vlada Distrikta započela 4. redovnu sjednicu :: Semberija INFO ::

 

Vlada Distrikta započela 4. redovnu sjednicu


Na današnjoj započetoj 4. redovnoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je prijedlog Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu koji se tiče Odluke o odobravanju tekućeg transfera i Programa utroška sredstava Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH radi realizacije programa samozapošljavanja u poljoprivredi – jednokratno novčano davanje u iznosu od 500.000,00 KM.
 
Na prijedlog Odjeljenja za komunalne poslove, Vlada je odobrila Program utroška sredstava za dodjelu kapitalne donacije Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ d. o. o. Brčko distrikt BiH, za izgradnju NN mreže na području Brčko distrikta BiH, u visini od 45.000,00 KM.
 
Takođe, Vlada je usvojila prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu koji se odnosi na davanje saglasnosti Razvojno-garantnom fondu da aplicira na pozive/projekte koji se, između ostalog, odnose na poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova u četiri osnovne i jednoj srednjoj školi u Brčko distriktu BiH, podršku razvoju i prilagođavanju poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa koji jačaju otpornost i prilagođavanje preduzeća na klimatske promjene i implementaciju novih digitalnih tehnologija u svoj rad, te bolje upravljanje i revitalizacija kulturnog i prirodnog nasljeđa, konkretno kule u Bijeloj.
 
Vlada je primila k znanju Izvještaj o radu Inspektorata za period od januara do marta 2023. godine te je odobrila Izvještaj Direkcije za finansije o izvršenju budžeta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.