U ugljevičkim školama proslavljen Sveti Sava: Načelnik Perić uputio čestitku učenicima i prosvjetarima :: Semberija INFO ::

 

U ugljevičkim školama proslavljen Sveti Sava: Načelnik Perić uputio čestitku učenicima i prosvjetarima


Sveti Sava, školska slava, danas je proslavljen u tri osnovne škole i Srednjoškolskom centru u Ugljeviku.

U Osnovnoj školi “Aleksa Šantić” nakon obreda lomljenja slavskog kolača protojerej Aleksandar Tešić poželio je učenicima da se uvijek sabiraju u dobru i zdravlju i da slave Svetog Savu, prvog srpskog prosvjetitelja i učitelja, velikog književnika, diplomatu i neimara.



-Sveti Sava je stvorio sve ono što srpski živalj danas ima i baštini-naglasio je Tešić.

Svečanosti je prisustvovao načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je čestitao učenicima i prosvjetarima krsnu slavu i pozvao učenike da čuvaju riječ i djelo Svetog Save i da uvijek budu na svetosavskom putu.

-Važno je ulagati u obrazovanje i vaspitanje naše djece a upravo od toga zavisi budućnost dolazećih generacija i našeg roda-poručio je Perić.

On je podsjetio da opština Ugljevik ulaže značajna materijalna sredstva u škole kako bi se poboljšao kvalitet nastave i najavio dalju podršku obrazovanju.

Direktor škole Vladimir Đokić čestitao je slavu i zaštitnika Svetog Savu učenicima i nastavnom kadru.

Đokić je poželio svim učenicima da budu marljivi u radu i održe pozitivne rezultate po čemu je Osnovna škola “Aleksa Šantić” prepoznatljiva sa obje obale rijeke Drine.

-Ovu školsku godinu pohađa 670 učenika-dodao je Đokić.

Slavi je kumovao direktor Rudnika i termoelektrane Diko Cvijetinović.

Učenici su zajedno sa nastavnicima priredili kulturno-umjetnički program.