Javna rasprava o nacrtu Odluke o budžetu Grada Bijeljina za 2023. Godinu :: Semberija INFO ::

 

Javna rasprava o nacrtu Odluke o budžetu Grada Bijeljina za 2023. Godinu


U skladu sa Zaključkom Skupštine Grada Bijeljina, koja je održana sedmog decembra 2022. godine, Odjeljenje za finansije danas je organizovalo prvu javnu raspravu po nacrtu Odluke o budžetu Grada Bijeljina za 2023. godinu.

Današnjoj javnoj raspravi prisustvovali su niži budžetski korisnici, javna preduzeća, javne ustanove i drugi subjekti čiji je osnivač Grad Bijeljina i koji se finansiraju iz budžeta Grada.

- Današnja javna rasprava bila je prilično konstruktivna. Nacrt budžeta za 2023. godinu trenutno predviđa budžet od preko 67 miliona konvertibilnih maraka. To je niži iznos od rebalansa budžeta koji je usvojen na 17. zasjedanju Skupštine grada , ali to je iz razloga što ministarstva putem smjernica daju upustva za planiranje prihoda. Iz tog razloga okvir za 2023. godinu nešto je manji i zbog toga imamo poteškoća da uklopimo sve potrebe javnih ustanova i preduzeća, kao i potrošačke jedinice u okviru Gradske uprave“, rekao je Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine i dodao da će javne ustanove, mjesne zajednice i drugi budžetski korisnici imaće rok za primjedbe, koje će biti razmatrane.



Miodrag Sofrenić, direktor Centra za socijalni rad Bijeljina rekao je da su danas iznijeli dvije primjedbe na nacrt Odluke o budžetu Grada Bijeljina za 2023. godinu.

-Naša prva primjedba je ta da nam se budžet za plate vrati na nivo kojim je usvojeno rebalansom budžeta.  Druga je da nam se odobre sredstva za  investicije vezane za adapticiju stanova za socijalno ugroženo stanovništvo koje smo započeli u ovoj godini i da ih završimo u narednoj, da ih možemo privesti funkciji i svrsi. Ostalo je sve korektno napravljeno i nemamo nekih većih primjedbi“, istakao je Sofrenić.

(Semberija info)