POČELI PRVI STRUČNI SUSRETI VASPITAČA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA :: Semberija INFO ::

 

POČELI PRVI STRUČNI SUSRETI VASPITAČA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA


Foto: Semberija info
Udruženje vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske organizuje Prve susrete vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske na temu: „Vrtić kao otvoreni sistem — iskustva i izazovi". Stručni susreti su počeli danas u Etno selu „Stanišići“ i trajaće do nedjelje. Prijavljeno je preko 230 učesnika iz 52 predškolske ustanove iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.



-Održavanjem stručnog skupa želimo da obezbijedimo aktivnu razmjenu naučnih i stručnih saznanja i iskustava iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i jačanje profesionalnih kompetencija vaspitača i stručnih saradnika. Cilj je da se na skupu razmjene aktivni stavovi i mišljenja o konceptu vaspitno-obrazovnog rada u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja“, rekao je Slaviša Vujanović, predsjednik Udruženje vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske.



Udruženje vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske je formirano prošle godine sa zadatkom unapređenja profesionalnih kompetencija vaspitača i stručnih saradnika zaposlenih u sektoru predškolskog vaspitanja i obrazovanja.



-Veoma mi je drago da možemo ugostiti naše kolege iz Federacije BiH, Srbije i Crne Gore. Ovaj događaj je jako važan jer će dodatno promovisati i predškolsko vaspitanje i obrazovanje ali i poziv vaspitača. U Republici Srpskoj obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem iznosi 30% što je značajan iskorak ali mi i dalje imamo još mnogo posla za uraditi. Kako povećati obuhvat djece i kako poboljšati rad predškolskih ustanova, to su naši zadaci o kojima ćemo govoriti na ovom naučnom skupu“, izjavila je Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje, uz napomenu da u Republici Srpskoj još uvijek postoje lokalne zajednice koje nemaju ustnovu predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

(Semberija info)