BIJELjINA: Nastavak javne rasprave o Nacrtu rebalansa budžeta :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Nastavak javne rasprave o Nacrtu rebalansa budžeta


U nastavku javne rasprave o Nacrtu rebalansa budžeta za 2021. godinu učestvovali su predstavnici udruženja građana. Izneseni su različiti stavovi i mišljenja, što je, kako je istakao Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika, izuzetno dobro, u smislu otvorenog dijaloga i razgovora sa svim korisnicima budžeta.

“Na budžetskoj stavci koja pokriva pomoć udruženjima građana bilo je najmanje rotacija i izmjena, što pokazuje da je mehanizam finansijske podrške udruženjima do sada bio uspješan. U narednom periodu nastojaćemo da upravo to ističemo kao pozitivan primjer, kako treba ubuduće raditi. Pozivamo i ostala udruženja, koja nisu danas učestvovala u raspravi, da do 24. septembra u pisanoj formi dostave svoje prijedloge i mišljenja kako bismo imali kvalitetan nacrt rebalansa budžeta, što će predstavljati i osnov za izradu budžeta za 2022. godinu”, istakao je Arsenović.

Arsenović je podržao inicijativu Boračke organizacije grada Bijeljina da se za održavanje svih spomenika na području grada izdvoje sredstva  u budžetu, jer je to nešto najmanje što se može učiniti za one koji su svoje živote dali za slobodu.

Smilja Mitrović, predsjednik Udruženja nestalih boraca i civila Semberije i Majevice istakla je da je finansijska pomoć koju ovo udruženje dobija iz budžeta za svoj rad nedovoljna je za realizaciju godišnjeg programa rada.

“Nama je taj novac neophodan za plaćanje zakupnine kancelarijskog prostora i za telefon. Mi već 27 godina radimo volonterski, bez ikakve nadoknade, nastojeći da pronađemo svoje najmilije. Često trošimo i vlastiti novac da bismo učestvovali na nekom sastanku. Radimo skromno, ponašamo se solidarno i borimo se da pronađemo još pedeset i sedmoro nestalih sa područja ove regije”, kaže Smilja Mitrović.


Semberija info - Lj. Ljubojević