REGIONALNO UDRUŽENjE AMPUTIRACA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

REGIONALNO UDRUŽENjE AMPUTIRACA BIJELjINA


Takmičenje ribolovaca na Švapskoj adi

Tridesetak učesnika, organizovanih u osam ekipa amputiraca, okupilo se danas na poznatom reviru Švapska ada, gdje je organizovano takmičenje u pecanju udicom na plovak.
Gojko Šurbat, predsjednik Regionalnog udruženja amputiraca Bijeljina, koje okuplja amputirce iz trinaest opština sjeveroistočnog dijela Republike Srpske, kaže da ovo udruženje postoji već dvadeset godina, te da je ovo već deveti regionalni turnir u pecanju ribe na plovak.


„Sa nama su danas amputirci iz Brčkog, Zvornika, Bijeljine, Ugljevika. Ovo takmičenje je trebalo da organizujemo prvog avgusta, povodom Međunarodnog dana zabrane kasetne municije. Zbog korone nismo mogli ispoštovati taj termin. Naše udruženje okuplja 754 člana. Određeni broj amputiraca su u međuvremenu, nažalost, preminuli, ali mi vodimo brigu o njihovim porodicama i pokušavamo ostvarivati njihova prava. Pripremili smo tri nagrade, tri pehara za najbolje ribolovce. Naravno, imamo i četvrti pehar za najaktivnijeg amputirca, ribolovca, a to je ove godine Jovan Pudić iz Brčkog“, izjavio je Gojko Šurbat.



Slaviša Mačković, član bijeljinskog Udruženja amputiraca, kaže da su ovakvi turniri prilika za druženje amputiraca.

„Na jednom turniru sam osvojio ribolovački štap, kao pobjednik. Posebnih rekorda na ovom takmičenju nema. Važno je da se družimo. Moj lični rekord je štuka od dvanaest kilograma, na Drini, u Balatunu“, kaže Mačković.
Jovan Pudić iz Brčkog  kaže da brčanski amputirci svake godine učestvuju na ovom takmičenju.

 „Zadovoljni smo  zbog toga što možemo vidjeti drage ljude, naše prijatelje i poznanike. Brzo nam prođe vrijeme na ovakvim takmičenjima. U Brčkom živim na obali Save, tako da često idem na pecanje“, kaže Pudić.

Boris Damjanović, ratni vojni invalid iz Zvornika, kaže da  zvornički amputirci već četvrti put učestvuju na ovom turniru, te da je najvažnije dobro raspoloženje i druženje koje krasi ovaj turnir.