Gradovi :: Semberija INFO ::

 

25 sadnica za 25 godina mira


Od novembra 2020. godine započeto je obilježavanje 25 godina mira u našoj zemlji, a Eko izazov je projekat koji će cijelu godinu obilježiti kroz ekološke aktivnosti građana Bosne i Hercegovine.

Prva aktivnost kojom je Eko izazov započeo obilježavanje 25 godina od potpisivanja Dejtona je akcija sadnje drveća u 10 gradova širom zemlje.

Danas je simbolično posađeno 25 sadnica za 25 godina mira, a akciju u Bijeljini  je  realizovala  grupa volontera, koja je zasadila tri stabla kestena u dvorištu nove Osnovne škole "Vuk Karadžić".



"Veliko je zadovoljstvo što smo ova tri kestena posadili na mjesto gdje će uvijek biti radost i smijeh, gdje ćemo našu djecu učiti pravim vrijednostima. Zahvalila bih se i učiteljici Slađani Pantelić koja je sa kolegama Majom Perdan Ilić i Daliborom Milošević  učestvovala i podržala ovu našu akciju. Ova stabla su naš poklon školi,  đacima i učiteljici Slađani Pantelić, koji su se u vrijeme kada škole nisu radile odazvali našoj akciji "Milion sadnica za jedan dan" u kojoj su djeca zajedno sa roditeljima zasadili  12 stabala  u dvorištu škole", rekla je koordinator Projekta za Bijeljinu Helena Stojić.

„Eko izazov- Učinimo svoju zemlju još ljepšom“ je projekat takmičarskog karaktera kojeg Udruženje građana „Ruke“ realizuje uz podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, a čiji je cilj povećati ekološku svijest naših sugrađana, te ih potaknuti da svojim razmišljanjem i djelovanjem doprinesu ljepšoj i zdravijoj životnoj okolini.

Semberija info