ČETIRI ZLATNE MEDALjE ZA BIJELjINSKE INOVATORE :: Semberija INFO ::

 

ČETIRI ZLATNE MEDALjE ZA BIJELjINSKE INOVATORE


Na nedavno održanom 34. Međunarodnom festivalu inovacija, znanja i stvaralaštva „Tesla fest“ u Novom Sadu članovi Udruženja inovatora regije Bijeljina osvojili su četiri zlatne medalje, dok su tri profesora bijeljinske Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ dobila diplome za izuzetan doprinos održavanju navedenog festivala.

Učenik prvog razreda Tehničke škole Marko Jovanović predstavio je tri rada – tri-de štampač, CNC operativni centar i LED kocku, te za svaki od radova osvojio po zlatnu medalju.

Spasoje Simikić iz Brčkog, inače član Udruženja inovatora regije Bijeljina, zaslužio je zlato nakon što je izumio ručnu vodenu protivpožarnu loptu koja gasi požar bez fizičkog oštećenja predmeta.

Diplome za doprinos održavanju „Tesla festa“ uručenu su profesorima Živi Makrinu, Mladenu Stanišiću i Milanu Kapetini, a Makrin, koji je i mentor mladim inovatorima, istakao je ovom prilikom da Bijeljinci već deset godina osvajaju značajna priznanja na „Tesla festu“.

- Podsjetio bih da smo nosioci i Gran-prija „Tesla festa“ 2015. godine, a svaki put bismo se iz Novog Sada vraćali sa zlatnim medaljama – naveo je Makrin.

Na ovogodišnjem „Tesla festu“ prikazano je više od stotinu inovacija pronalazača, preduzetnika, učenika i studenata iz Srbije, Švajcarske, Kine i Republike Srpske.    

Semberija info