:: Semberija INFO ::

 

POMEN IZGINULIM SRPSKIM BORCIMA NA MAJEVICI


Na današnji dan, 21. aprila 1993. godine,  u jednom danu, u teškim borbama na Majevici su poginula 33 borca Prvog bataljona druge Majevičke brigade. U  znak sjećanja na ove heroje, na ispred spomen obilježja je položeno cvijeće i upaljene svijeće.

-Na spomenik je uklesano 205 imena poginulih sa tog područja i zaslužuju da ih se sjetimo i nikad ne zaboravimo. Hrabro su se borili za Republiku Srpsku, dali svoje živote da bismo danas živjeli u miru, a mi im obećavamo da ih nikad nećemo zaboraviti, rekao je predsjednik  Boračke organizacije grada Bijeljina Miodrag Stevanović. Jedan od komandanata bataljona Majevičke brigade, Miladin Vasić, ranjen je u proteklom ratu, a emocije ne može da sakrije ni nakon 28 godina od tog događaja.
 

-Stradanje se dogodilo na Vaskrs, a ni danas dan ne mogu prežaliti saborce. Uvijek ću ih se sjećati i odavati počast, kao i svim izginulim borcima u proteklom ratu“, rekao je Vasić. U ime Zavičajnog udruženja Tuzlaka, počast je odao Slaviša Vujanović, potpredsjednik Udruženja.

-Ovaj dan je za nas uvijek ispunjen jakim emocijama. Ne možemo i ne smijemo zaboraviti naše izginule borce i žrtve odbrambeno-otadžbnskog rata. Udruženje nastoji da kroz svoj rad, vodi  računa o porodicama naših poginulih i to ćemo uvijek činiti“, rekao je Vujanović. Cvijeće ispred spomen- obilježja položili su predstavnici Gradske boračke organizacije, porodica poginulih i Zavičajnog udruženja Tuzlaka.