GRADONAČELNIK MIĆIĆ OBIŠAO KOVID BOLNICU


Gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina Mićo Mićić, obišao je COVID bolnicu i izrazio zadovoljstvo kako su zdravstveni radnici odgovorili zadatku i što je epidemiološka situacija na ovom području pod kontrolom.

-Grad Bijeljina je u svakom trenutku uz svoje građane, uz zdravstvene radnike i sve koji su uključeni u borbu protiv virusa korona. Hvala građanima na strpljenju i što poštuju preporuke, a ovom prilikom ponavljam apel da nastavimo sa disciplinom“, rekao je Mićić i pohvalio radove koji su izvršeni u Kovid bolnici, te uputio zahvalnost svima koji finansijski pomažu da se obezbijedi sve što je potrebno za pružanje što bolje zdravstvene zaštite stanovništvvu.
 

-Objekat stare hirurgije je uređen i opremljen za potrebe Kovid bolnice, a u završnici su i građevinski radovi za virusološku laboratoriju, što je veoma značajno za naš grad, jer će nam pored sadašnje potrebe, omoućiti da budemo drugi centar u Republici Srpskoj gdje se može vršiti testiranje na viruse. Sve ovo je znak da smo svi posvećeni zaštiti zdravlja građana i maksimalnoj posvećenosti u sprečavanju širenja virusa“, rekao je Mićić i naglasio da stabilnost gradskog budžeta omogućava da finansijski pomognu bolnici i Domu zdravlja u svemu što je potrebno. Vršlac dužnosti direktora bolnice dr Milica Lovrić se zahvalila gradonačelniku Mićiću na posjeti i spremnosti da Gradska uprava pomaže u obezbjeđivanju medicinske opreme i svega drugog što je neophodno u borbi protiv virusa korona.
 

-Za nepun mjesec dana smo objekte stare bolnice renovirali i opremili za potrebe Kovid bolnice, tako da danas imamo renovirano grudno odjeljenje gdje se nalazi intenzivna njega, u zgradi stare hirurgije je karantin jedan, a završavamo i građevinske radove u prostoru mikrobiologije za instaliranje PCR aparata koji je donirala Vlada RS i koji je već stigao, a naručena i potrebna medicinska oprema za virusološku laboraoju. Očekujemo da će u funkciji biri početkom maja“, rekla je dr Lovrić i zahvalia se Vladi RS, Gradu Bijeljina, privrednicima i pojednicima, medijima koji prate rad ove zdravstveneustanove,  a posebno građanima Semberije koji su pokazali visok stepen odgovornosti u novonastaloj situaciji.