VESNA ADAMOVIĆ IZABRANA ZA PREDSJEDNICU AKTIVA ŽENA SDS


Vesna Adamović iz Banja Luke izabrana je danas za novu-staru predsjednicu Aktiva žena SDS na saboru koji je održan u Bijeljini. Od 190 prisutnih delegatkinja Vesna Adamović je osvojila podršku 102 delegatkinje dok je za Mladenku Pandurević iz Sokoca glasalo 88 članica Sabora Aktiva žena SDS.
 


„Danas smo zaokružili demokratski izborni proces u Aktivu žena SDS. Žene treba da u narednom periodu još aktivnije učestvuju u kreiranju i provođenju politika Srpske demokratske stranke“ – rekla je novoizabrana predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović u obraćanju medijima nakon završetka izborne skupštine.
 
Ona se zahvalila svim delegatkinjama na podršci i najavila svoj program rada za naredni mandat.
 
„Žene učestvuju u članstvu Srpske demokratske stranke sa 30% i treba da budu vidljive u svim narednim političkim procesima“ – kazala je Vesna Adamović.
 


Za zamjenicu predsjednice Aktiva žena SDS izabrana je Branka Savčić iz Bijeljine. Njena protivkandidatkinja Branka Dragičević iz Foče, povukla se iz izborne trke u korist Branke Savčić istakavši u svom obraćanju Saboru da „ne može biti protivkandidat ženi časnog srpskog generala“.
 
„Osjećam zadovoljstvo i čast što sam danas izabrana jednoglasno za zamjenicu predsjednice Aktiva žena SDS i to na veoma dirljiv način da se kandidatkinja Branka Dragičević povukla u moju korist. Ovim je Gradskom odboru SDS Bijeljina ukazana čast da dobije jednu od visokih republičkih funkcija“ – istakla je Branka Savčić, novoizabrana zamjenica predsjednice Aktiva žena SDS u obraćanju medijima.
 


Saboru Aktiva žena SDS prisustovalo je 190 delegatkinja iz čitave Republike Srpske.

(SDS RS)