Ђоковић као стијена: Сломио тениско чудо из Шпаније :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић као стијена: Сломио тениско чудо из Шпаније


Српски тенисер Новак Ђоковић по 34. пут у каријери ће играти у гренд слем финалу пошто је данас у полуфиналу Ролан Гароса савладао Шпанца Карлоса Алкараса са 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Свјетски медији су овај дуел најављивали као један од најишчекиванијих ове године јер је ово био дуел првог и трећег играча свијета и двојице тренутно најбољих играча на шљаци.

Прва два сета су била на заиста врхунском нивоу и виђена је фантастична борба и неки од најљепших потеза у досадашњем дијелу сезоне.  Ноле је након жестоког старта оба играча први сригаодо брејка и повео са 3:1 а онда успио да одрбани свој сервис и увећао вођство. Алкарас је потом добио наредни гем и да би услиједио маратонски седми који је Ђоковић успио да финишира у своју корист тек након 14 минута. У наредна два сета оба играча су уз мање осцилације ријешила па је Ноле стигао до 1:0 у сетовима.

У другом се игра још више распламсала, млади Шпанац је имао неке нестварне поене на које ни Ђоковић није био имун па му је одао признање и честитао. Обојица су у тим тренуцима пружала физички максимум па су се клизали и падали на шљаци стадиона "Филип Шатрије" у Паризу а публика је уживала у високом интензитету тениса.

Шпанац је повео са 4:3 након чега је Ђоковић узео медицински тај-брејк због проблема са подлактицом десне руке а када је меч настављен Алкарас је направио брејк и повео са 5:3.

Ипак, српски ас је узвратио рибрејком а онда потом и изједначио на 5:5. Повео је Алкарас са 6:5 а потом и новим брејком добио други сет изједначивши на 1:1 након два часа и девет минута игре.

Шпанац је пвоео у трећем сету, Ноле му узвратио на 1:1 а онда се рви играч свијета ухватио за ногу и затражио медицински тајм-аут. Није било јасно да ли је упитању грч или повреда али када се вратио на терен тешко се кретао на терену па је Ђоковић за 34 минута игре повео са 2:1. У четвртом је Ноле наставио у истом ритму и за 25 минута игре стигао до 5:0 против очигледно повријеђеног ривала који је чак 16 година млађи од њега.  Алкарас је упсио да освоји још један гем на свој сервис да би Ђоковић са коначних 6:1 ставио тачку на овај меч.

Упркос што је побједника овог меча одлучила повреда, Ђоковић је по ко зна који пут показао зашто је је најбољи тенисер икада и показао некима попут британског тенисера Тима Хенмана (рекао да је Ђоковић тотални аутсајдер против Алкараса) да је иу 36. години чврст као стијена.

Ноле ће у недјељу од 15 часова играти са бољим из дуела Каспер Руд - Александер Зверев а ако слави освојиће 23. гренд слем титулу и постати први тенисер у историји који је ово успио да уради.

(Танјуг)