Званично: Србија без АТП турнира у 2024. години :: Semberija INFO ::

 

Званично: Србија без АТП турнира у 2024. години


Изашао је календар АТП турнира за 2024. годину и у њему нема Сербиа опена.

У недељи од 15. априла сљедеће године играће се турнири у Минхену, Барселони и још један турнир у Европи чији ће домаћин бити накнадно објављен. 

Ово је посљедња година у којој ће се играти Сербиа опен. Овог прољећа он је премјештен у Бањалуку гдје ће од 17. априла тенисери предвођени Новаком Ђоковићем, да се боре за титулу најбољег. 

Како је рекао Ђорђе Ђоковић, директор турнира, у интервјуу за Спортал, организатори Сербиа опена покушаће поново од некога да изнајме лиценцу, али је проблем што у наредној години осим поновног изнајмљивања лиценце од Букурешта, нема других опција јер је календар попуњен. 

- Ми смо сада у преговорима, јурим... Јако је мали круг турнира, не издају се нове лиценце, тешко је. Желимо две лиценце како бисмо их спојили. Гледамо начин на који можемо да дођемо до тога да имамо нашу лиценцу макар и 250 била, како бисмо дошли до 500. Ми све то можемо у наредних годину дана да урадимо, али је јако тешко. Да смо знали то да радимо 2019. или 2020. када је цена доста пала, нисмо знали да ћемо радити турнир. Ми смо тек после Адриа Тоура пожелели да радимо турнире. Сада су лиценце доста поскупеле, па се сада сви одлучују за изнајмљивање што је био и наш случај. Ово је наша последња година лиценце коју смо узели од Румуна, али на све стране јурим, ко год жели да нам изнајми лиценцу, ми ћемо је узети, ко год жели да прода, ми ћемо је узети - рекао је Ђорђе Ђоковић за Спортал. 

Ђоковић је истакао и жељу: 

- Више бих и волео да наш турнир буде на тврдој подлози, него на шљаци. Искрено бих то више волео, и да буде у неком летњем периоду када не морам да размишљам о неким стварима. Видећемо шта ће бити. Сви знају на свету да ми тражимо лиценцу. У циљу нам је да Сербиа опен буде и следеће године, апсолутно. Сербиа опен је једна прелепа традиција коју смо започели, један од топ три турнира из серије 250, уз Доху и неки турнир у Америци, рецимо. Бањалука је уложила јако велика средства да направе комплекс који је тренутно у изради и тај терен који ће њима касније служити као хала за различите спортове јако пуно кошта.

Аустралијан опен се сљедеће године игра од 15. до 28. јануара, Ролан Гарос је на програму од 26. маја до 9. јуна, Вимблдон је на програму од 1. до 14. јула, док је УС Опен на програму од 26. августа до 8. септембра, преноси Спортал.


​Глас Српске