Може ли сезона шљаке донијети повратак Ђоковића на врх? :: Semberija INFO ::

 

Може ли сезона шљаке донијети повратак Ђоковића на врх?


Српски тенисер Новак Ђоковић више није први рекет свијета, али би већ током сезоне турнира на шљаци могао да се врати на врх.

Послије Монте Карла, Ђоковић је поражен у финалу Сербиа Опена против Андреја Рубљова и за то добио 150 бодова. Ту већ није било Алкараса којег неће ни бранити бодове на турниру који ће се од ове сезоне играти у Бањалуци.

Додатну разлику је Алкарас направио у Мадриду, турниру који је прошле сезоне освојио, а у шпанској престоници је елиминисао управо Ђоковића. Њему је припало 1000 бодова, а другом тенисеру света 360.

Приводимо крају. Ђоковић је највећу разлику направио у Риму гдје је славио и тако стекао 1000 бодова, а Алкарас 0. На Ролан Гаросу су обојица елиминисани у четвртфиналу и тако добили по 360 бодова.

Сабирањем бодова које треба да одбране долазимо до тога да ће Алкарас на шљаци бранити само 10 бодова више од Ђоковића. Тренутна разлика између њих двојице је 260 бодова, што значи да се лидер неће мијењати уколико се у потпуности или већим дијелом понове прошлогодишњи резултати.

Прије него што пређе на ту подлогу, Алкарас ће покушати и да одбрани титулу у Мајамију, турниру који се игра од 22. марта до 2. априла, а на ком неће бити Новака Ђоковића, преноси Б92.


​Глас Српске / Б92