Ђоковић без финала, грешкама у пораз :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић без финала, грешкама у пораз


ДУБАИ - Новак Ђоковић није успио да се пласира у финале АТП турнира у Дубаију. Њега је у полуфиналу зауставио Рус Данил Медведев који је славио са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4, те је прекинуо низ српског тенисера од 20 везаних побједа.
 
Први сет је у потпуности припао руском тенисеру. Медведев је од вођства Ђоковића 2:1 заиграо одлично и казнио је сваку грешку српског тенисера.  А било их је превише чак 16.
 
Новак је покушавао да поремети ритам игре скраћеним лоптама али је Рус пронашао одговор за такву игру и направио два везана брејка и повео 5:2. Ђоковић је успио да врати један брејк али то није било довољно јер је Медведев други пут био сигуран на свој сервис 5 и добио први сет 6:4.
 
Ни почетак другог сета није обећавао јер је Рус одмах направио брејк а Ђоковић никако није успијевао да пронађе ритам. Српски тенисер није долазио у прилику да угрози Медведева који је дошао до пете побједе у међусобним дуелима. Новак је на овом мечу био потпуно деконцентрисан и направио је за њега огроман број неизнуђених грешака.
 
Руски тенисер Андреј Рубљов раније је изборио пласман у финале турнира у Дубаију. Он је у полуфиналном сусрету савладао најбољег њемачког тенисера Александра Зверева са 2:0, по сетовима 6:3 и 7:6 (11:9).

(Глас Српске)