Ђоковић рутински до четвртфинала Дубаија :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић рутински до четвртфинала Дубаија


Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртифинале финале АТП турнира у Дубаију побједом против Низоземца Талона Грикспура 2:0 (6:2, 6:3) у још једној демонстрацији потпуне контроле игре, контроле меча и доминације српског аса којој се не назире крај.

Низоземац је био само још један у низу који је на својој кожи осјетио колико може Новак, колико је моћан и кад не игра пуном снагом.

Новак је сјајно ушао у меч, након лако освојеног сервиса, одмах је одузео сервис ривалу и стигао до раног брејка. Грикспор је добро сервирао али је српски ас одлично "читао" те сервисе. Ђоковић није имао проблема на свој сервис, а константно је пријетио на противников. Новим брејком српски тенисер је ставио тачку на овај сет - 6:2 у првом сету.

У другом сету Ђоковић је наставио доминацију, поново је одмах дошао до брејка. Послије четвртог гема било је јасно да Низоземац нема шта да тражи. Сигурно најзанимљивији гем на мечу. Ривал је пропустио осам гем лопти, Новак пет брејк прилика. Шесту је искористио и дошао до 4:0.

При резултату 5:1 када је Новак сервирао за меч, ривал је успио да од 30:0 преокрене и направи брејк. Освојио је Грикспор и свој сервис, али то је било све што је урадио на овом мечу.

Наредним сервисом Новак ставља тачку на овај сет и меч - 6:3 у другом сету.

Новака у наредној рунди чека бољи из меча Хуркач - Котов.

(Независне)