Шпански писац одушевио ријечима о Ђоковићу :: Semberija INFO ::

 

Шпански писац одушевио ријечима о Ђоковићу


Чувени шпански писац Хуан Мануел де Прада одушевио је јавност ријечима којим је описао српског тенисера, Новака Ђоковића.

Хуан Мануел де Прада и Рафаел Надал су земљаци, али то га није спријечило да стави Србина на пијадестал!
Написао је текст "Но-Вац Но-Цовид" у коме је одао признање Новаку Ђоковићу за све што је учинио на терену, али и ван њега.

Његов успјех и подвиг одушевио је шпанског писца.

"Годину дана након што је постао легенда, Новак Ђоковић (Но-Вац Но-Цовид за пријатеље) постао је најуспјешнији тенисер у историји. Урадио је то у Аустралији, да би божја правда љепше засијала. А као шлаг на торту, на трибинама је био геноцидни филантроп Бил Гејтс. Ђоковић, који је преузео улогу универзалног жртвеног јарца пред покорном кукавичком генерацијом, награђен је за сву патњу коју је доживио" пише Прада.

Потом додаје:

"Након надмоћне побједе, показао је на главу, срце и м**а, подигао је поглед ка небу и захвалио се Богу. Затим се загрлио са пријатељима и породицом и расплакао се. Али Ђоковић није имитирао оне 'пеглаче гаћица' који пред камерама плачу за свако ср**је, већ је избјегавао камере, како га не би снимили док плаче. У том вапају представљени смо сви ми који смо претрпјели прогон и малтретирање у посљедњих неколико година - сви ми који смо стигматизовани од стране медија, малтретирани од стране владара и гледани са сумњом од стране пријатеља и породице. Хвала ти за сваку твоју драгоцјену сузу, Ноле. Ниједна није случајно проливена", завршио је де Прада.

(Независне - Телеграф)