Ђоковић освојио завршни мастерс и стигао рекорд Федерера :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић освојио завршни мастерс и стигао рекорд Федерера


ТОРИНО –Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је завршни турнир у Торину након побjеде у финалу такмичења над Каспером Рудом, 2:0 (7:5, 6:3).

Ђоковић је освојио шесту титулу на завршном турниру и тиме изједначио рекорд Роџера Федерера по броју освојених трофеја на последњем АТП турниру.

Меч је почео уводним разигравањем и све до краја првог сета оба тенисера освајала су гемове на свој сервис.

Новак је при резултату (30:15) у 12. гему првог сета приликом вођства 6:5, на сервис Каспера Руда током затражио је видео проверу противниковог почетног ударца, испоставило се да је био аут и да је тај моменат преокренуо ток мечa, преноси РТС.

На крају Ђоковић је био бољи.

Други сет Ђоковић је почео фуриозно. На почетку је направио брејк и створио прилику да растерећеније игра у наставку.

Прецизним и снажним сервисима Ђоковић је померао са основне линије Руда, што је резултирало жестоким нападима. Руд је покушавао да скрати ударце, али у томе није успијевао.

Неретко су одиграни и дуги гемови, са великим бројем размјене удараца.

Новак је меч завршио без иједне дупле грешке при сервису и имао је осам асова.

Ђоковић је до финала дошао са све четири побједе, а јуче је у полуфиналу послије велике борбе савладао Американца Тејлора Фрица 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).

Руд је у групи изгубио само од Рафаела Надала, у мечу који није имао значај јер је раније обезбиједио полуфинале, а до финала је стигао убједљивом побједом против Руса Андреја Рубљова 6:2, 6:4.

Норвешки и српски тенисер до сада су играли три пута и сва три меча добио је Ђоковић, без изгубљеног сета, укључујући и дуел у Торину прошле године.

Турнир у Торину игра се за наградни фонд од 14.750.000 долара.


Глас Српске