Ђоковић седми пут најбољи играч године :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић седми пут најбољи играч године


ТОРИНО - Српски тенисер Новак Ђоковић седми пут у каријери подигао је пехар намењен најбољем играчу на крају календарске године.

Србин је одлично стартовао у Зеленој групи побједом над Норвежанином од 7:6 (4), 6:2.

Потом му је предсједник АТП Андреа Гауденци уручио пехар, а Новак се публици обратио на течном италијанском.

"Добар дан свима, добар дан Торину, Италији. Имамо прелеп догађај у Торину, све је сјајно организовано и срећан сам што је турнир пресељен овде. Најбољи светски играчи дошли су овде у Торино да играју пред вама. Хвала вам на овој дивној подршци, Италију схватам као другу кућу, овде сам играо као мали, а први тренер ми је био Италијан, Рикардо Пјати, који је сада уз Синера", рекао је Новак.

Он се захвалио свима и рекао да је најтежа ствар бити први на свијету јер то тражи да се стално игра на високом нивоу.

"Најтеже у нашем спорту је завршити годину као број један. Треба бити константан, успјешан на свим турнирима. Ово је трофеј за моју породицу, мој тим, захвалан сам свима", рекао је Ђоковић на италијанском језику.

Ђоковић је рекордни седми пут завршио годину на првом мјесту АТП листе, чиме је намашио Пита Сампраса.

Присјетио се и момената када је гледао Пита Сампраса као дјечак.

Новак је оборио његов рекорд, пошто је Американац шест пута био први на крају године.

"Имао сам четири или пет година када је Сампрас играо на Вимблдону први пут. Тражио сам рекет и одмах сам се заљубио у тенис. Бити свестан да сада ја држим рекорд, и да сам успред Пита, то је невероватно".

Новак је на крају пожелио Италијанима и Матеу Беретинију брз опоравак и нагласио је да Италијани могу да буду поносни на своје играче.


​Глас Српске