Ђоковић потврдио да игра Завршни мастерс :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић потврдио да игра Завршни мастерс


БЕОГРАД - Новак Ђоковић је и прије одласка у Париз, током скоро двомјесечне паузе послије пораза у финалу УС Опена, најавио да ће дати све од себе да у завршници 2021. године и даље доказује да је најбољи, а сада је то потврдио.

Наиме, на званичном сајту лидера АТП трке осванула је потврда да ће Србин учествовати на Завршном мастерсу.

У Торину ће Ђоковић, почев од ове недјеље, 14. новембра, учествовати на посљедњем великом индивидуалном надметању тенисера у актуелној сезони. Осморица најуспјешнијих бориће се за титулу, а Ђоковић је потврдом учешћа показао да жели још један тениски рекорд.

Наиме, једини који је шест пута освајао Завршни мастерс је Роџер Федерер, док Ђоковић, попут Ивана Лендла и Пита Сампраса, има пет ових трофеја. Евентуалном побједом у торинском финалу, "преотео" би и тај Федереров рекорд и појачао своје адуте у незваничној трци за најбољег играча који се тенисом икада бавио.

Србин се у 2021. већ побринуо за нека невјероватна остварења:

Највише година ће привести крају као најбољи тенисер (7), држи рекорд у недјељама на челу АТП листе (346), власник је највећег броја титула са турнира Серије 1.000 (37), нико од њега није освојио више  Гренд слемова (по 20 са Надалом и Федерером), једини има све мастерсе, и то двапут...

Сада је на ред дошао Торино и јуриш ка новом рекорду. 


​Агенције