ВУКОВИЋ ПОНОВО НА ПОСТОЉУ


Троструки карате првак Републике Српске, Бијељинац Лука Вуковић, освојио је бронзану медаљу на 22. Балканском првенству  у каратеу за сениоре, које је одржано у Београду од 6. до 8. марта 2020. године.

На Првенству је учествовало 254 такмичара из седам земаља, а Вуковић је наступао као члан репрезентације БиХ.

- Лука је наступао у категорији +84 килограма и до медаље је остварио побједу у пет мечева. У првом је савладао Виктора Чубрића, репрезентативца Хрватске, резултатом 2:0, у другом Србијанца Нонковића резултатом 3:0, а затим Словенца Јосимовића 3:2. У четвртом мечу, након резултата 0:0 против Битевића из Србије, изјашњавањем судија је изгубио меч. Одлучујућа борба, која је Луку одвела на постоље, завршена је резултатом 1:0, против Алмира Цецуњанина из Црне Горе. Медаље које Лука редовно осваја резултат су великог труда и залагања свих нас, а изузетно нам је значајна и подршка коју имамо од Градске управе – истакао је Синиша Зарић, тренер у карате клубу„Пантери“, чији члан је млади Вуковић.

Због остварених успјеха Лука Вуковић је  на 43. избору спортисте Града Бијељина, који је одржан у фебруару, освојио друго мјесто, а у конкуренцији за избор најбољих спортиста Републике Српске у 2019. години освојио је десето мјесто. Најзначајнији остварени резултати Вуковића су сребро на првенству Балкана за сениоре у Чачку и наступ на сениорском Европском првенству. Освојио је пето мјесто на првенству БиХ, шампион је Републике Српске, док је бронзе освојио на Свјетском купу у Умагу и првенству Медитерана за млађе сениоре