Изабран спортиста града Бијељина за 2019. годину :: Semberija INFO ::

 

Изабран спортиста града Бијељина за 2019. годину


У организацији Градске управе Бијељина и листа „Семберске новине“ вечерас је одржан традиционални 43. избор најбољих спортиста града Бијељина за 2019. годину.

Отварајући ову спортску манифестацију, градоначелник Мићо Мићић истакао је да је задовољство тим веће, јер је Бијељина у међувремену проглашена за европски град спорта. Градоначелник Мићић је најбољима честитао на постигнутим спортским резултатима, истакавши да су спортисти најбољи амбасадори града и Републике Српске у свијету.

Најбољи са градоначелником
 
„Захваљујући младим људима, спортистима и њиховим тренерима данас имамо више од десет хиљада младих људи који се активно баве спортом. Наш циљ је да изградимо модерну спортску дворану и то ће бити круна наших напора у области спорта“, истакао је Мићић.

Велибор Ђурић, фудбалер Фудбалског клуба „Радник“ изабран је за најбољег спортисту године града Бијељина за 2019. годину. Према одлуци стручног жирија, друго мјесто припало је Луки Вуковићу, каратисти Карате клуба „Пантери", док је треће мјесто припало Саши Недићу, такође каратисти, члану Карате клуба „УНСУ“.

Четврто мјесто освојио је Душан Велетић, члан Боксерског клуба „Радник“. На пету позицију изабрана је Гордана Илић из Џудо самбо клуба „Пантер“, на шестом мјесту је Лука Јовановић из Кошаркашког клуба „Будућност“. Седмо мјесто освојио је Ђорђе Ђерић из Рукометног клуба „ Бијељина“, а осмо мјесто Софија Крајшумовић из Женског фудбалског клуба „Радник“. Девето мјесто припало је Татјани Летић из Женског рукометног клуба „Радник“, а десето мјесто припало је Раденку Томићу из Боксеркосг клуба „Радник“.
 
​Наш колега Драган Тешић са начелником за друштвене дјелатности
 
За најбољег тренера проглашен је Александар Бештић (теквондо), за најбољег спортског радника Богдан Ранкић (рукомет), за најбољег педагога физичке културе Велемир Гојковић, за најбољу женску екипу Женски рукометни клуб „Радник“, за најбољу мушку екипу Фудбалски клуб „Радник“, док је за најбољег спортског новинара ове године изабран Драган тешић, члан Редакције Радија РС.
 

Најперспективнији са замјеником градоначелника
 
Најперспективнији млади спортисти у 2019. години су: Ема Ковач (атлетика), Лана Беновић (атлетика), Милица Миа Вујић (карате), Данијела Митровић (кошарка), Бојана Остојић (одбојка), Урош Радан (карате), Никола Дрљић (одбојка) и Лука Вејновић (рукомет).

Најбољи спортиста из реда особа са инвалидитетом је Предраг Шаренац из Кошаркашког клуба у колицима „ Бијељина“.

Семберија ИНФО - Љубо Љубојевић
Фото - Божидар Милошевић