Припреме за 43. избор најбољих спортиста Европског града спорта 2020: Завршено номиновање, жири на потезу :: Semberija INFO ::

 

Припреме за 43. избор најбољих спортиста Европског града спорта 2020: Завршено номиновање, жири на потезу


Најбољи у 2018.
Од децембра прошле године трају припреме за избор најбољих спортиста и спортских радника Града Бијељина за 2019. годину. До 10. јануара, датума који је био одређен као посљедњи рок за подношење приједлога, у редакцију Семберских новина пристигао је велики број листи кандитата за све категорије и признања која ће бити додијељена за завршној манифестацији. То је својеврсна потврда да спорт у Семберији има велики број учесника и поклоника, што је и логично у граду који је проглашен за Европски град спорта 2020. године.
 
За спортисту године номиновано је 12 кандидата, а на листи се налазе: Велибор Ђурић (фудбал), Татјана Летић (рукомет), Софија Крајшумовић (фудбал), Ђорђе Ђерић (рукомет), Лука Јовановић (кошарка), Данијела Митровић (кошарка), Гордана Илић (џудо), Лука Вуковић (карате), Раденко Томић (бокс), Ален Рахимић (бокс), Душан Велетић (бокс), Саша Недић (карате). Жири ће одабрати десет најбољих, од којих ће бити изабран најбољи спортиста 2019. године.
 
За најбољег спортисту особа са инвалидитетом предложен је Предраг Шаренац и ту жири неће имати дилему.

Приједлози за најбољи мушки спортски колектив су: Фудбалски клуб „РАДНИК“, Фудбалски клуб „Пролетер“ Дворови, Рукометни клуб „БИЈЕЉИНА“, Боксерски клуб „РАДНИК“, Карате клуб „УНСУ“.

Најбољи женски спортски колектив бираће се између ових кандидата: Женски рукометни клуб „РАДНИК“, Женски одбојкашки клуб „РАДНИК“, Женски фудбалски клуб „РАДНИК“.

Најбоља млада спортискиња бираће се између ових кандидата: Бојана Остојић (одбојка), Ема Ковач (атлетика), Лана Беновић (атлетика), Милица Миа Вујић (карате).

Најбољи млади спортиста биће један од тројице номинованих: Никола Дрљић (одбојка), Лука Вејновић (рукомет), Урош Радан (карате).

За најбољег тренера стигле су такође три номинације, а кандидати су: Александар Бештић (теквондо), Мексуд Хрустић (бокс), Горан Ивковић (карате).

Најбољи спортски радник биће изабран између ових кандидата: Богдан Ранкић (рукомет), Владан Симеуновић (фудбал), Александар Бештић (теквондо), Владимир Ђокић (џудо), Биљана Петровић (фудбал).

Два су приједлога за најбољег педагога физичке културе, а то су: Велемир Гојковић, Радосав Милидраг.

Иако се за ову категорију не додјељују признања, за жири је стигао и један приједлог за најбољег спортског новинара, а то је Драган Тешић.

Очекује се први састанак жирија који ће на основу пропозиција формирати листу од десет најбољих спортиста и упознати се са номинацијама за остале категорије, а када цјелокупан посао избора најбољих буде завршен одредиће се датум завршне манифестације.

Најбољи у 2018.

Да подсјетимо, први избор најбољих спор­тиста Семберије организован је 1976. године када је титула најбољег припала фудбалеру Радника Наилу Соби.  За спортисту године за 2018. годину изабран је одбојкаш Милош Ћулибрк. Милош је са екипом Радника у 2018. години учествовао у освајању другог мјеста у шампионату БиХ. Одмах иза првопласираног нашла се Валентина Шакотић, фудбалерка Радника из Бијељине која је са својом екипом освојила друго мјесто у шампионату БиХ, а била је члан репрезентације БиХ у квалификцијама за ЕП. Николина Глуховић, чланица Џудо-самбо клуба „Пантер“ заузела је трећу позицију.
 
Ко ће од номинованих спор­тиста бити проглашен за нај­бољег у 2019. години и ко ће бити најбољи у осталим категоријама, сазнаћемо током фебруара.

Семберске новине - Портал Семберија ИНФО