​ККК „Бијељина“ путује у Ниш :: Semberija INFO ::

 

​ККК „Бијељина“ путује у Ниш


Клуб кошаркаша у колицима „Бијељина“ ове године брани шампионски наслов у Балканској лигу у кошарци у колицима. Лига је састављена од четири екипе - ККК „Бијељина“, БКХУ „Левски“ Софија, КК ОСИ „Парамонт“ Подгорица и ККК „Наис“ из Ниша а такмичење је организовано у формату турнира.



Након што су одиграна два турнира, у Бијељини (октобар) и Подгорици (новембар), Ниш ће 25. марта угостити најбоље балканске кошаркаше у колицима да би крајем априла лига била завршена у Софији. Послије одиграна два турнира, на табели води КК ОСИ „Парамонт“ (све четири побједе), а слиједе га ККК „Бијељина“ и БКХУ „Левски“ (двије побједе и два пораза), а на зачељу је ККК „Наис“ (без побједе).



Екипа ККК „Бијељина“ ће на турниру у Нишу играти ослабљена за прошлогодишњег најбољег играча, скакача и додавача лиге, Едиса Имшировића. Али то значи да Бијељинци у Ниш путују са бијелом заставом. Улогу градитеља игре преузеће репрезентативац Србије, Зоран Јеремић, док ће удио у скоковима и поенима подијелити Арнел Мулић и Енес Камберовић, репрезентативац Босне и Херцеговине.



Играчи и стручни штаб ККК „Бијељина“ су задовољни чињеницом да све конце држе у својим рукама. Сви су здрави и жељни да остваре што више побједа до краја лиге и одбране "балкански трон".