Софија Ракић је вицешампион Босне и Херцеговине :: Semberija INFO ::

 

Софија Ракић је вицешампион Босне и Херцеговине


Протеклог викенда одржано је 29. Првенство  Босне и Херцеговине у стрељаштву у сениорској категорији. Наступило је укупно 124 такмичара у дисциплинама ваздушна пушка и ваздушни пиштољ.
​ 
Најбољи резултат у појединачној конкуренцији заузела је млада такмичарка Стрељачког клуба "ТРБ" Софија Ракић, која је заузела друго мјесто у дисциплини ваздушни пиштољ. Сребрна медаља у сениорској конкуренцији је одличан резултат, обзиром да је Софија тек напунила 15 година.

Женска екипа Стрељачког клуба "ТРБ" у саставу Софија Ракић, Марија Трифковић и Ана Перић заузела је треће мјесто у екипној конкуренцији.
 
И ова сениорска бронза сија златним сјајем ако се има на уму да све три такмичарке својим узрастом спадају у категорију пионира.
 
У мушкој конкуренцији,  Предраг Ракић је освојио бронзану медаљу.

-Младе такмичарке Стрељачког клуба "ТРБ" још једном су показале да припадају самом врху босанскохерцеговачког стрељаштва, те да је пред њима сјајна будућност. Нову прилику за освајање медаља имаће већ сљедећи викенд, када је на програму Првенство Босне и Хецеговине за јуниоре", стоји у саопштењу Стрељачког клуба "ТРБ" из Бијељине.