Лана Пудар најбоља у Ријеци :: Semberija INFO ::

 

Лана Пудар најбоља у Ријеци


Најбоља босанскохерцеговачка спорташица Лана Пудар убиљежила је одличан наступ на 14. међународном пливачком митингу "Викториа – Приморје" који се протеклога викенда одржао у Ријеци.

На натјецању је наступило преко 700 пливача из Италије, Аустрије, Украјине, Словеније, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, саопштено је из Клуба водених спортова Орка.

Истичу како је ријеч о најјачем пливачком такмичењу у овом дијелу Еуропе, у досадашњем дијелу године.

"Лана Пудар наступила је у четири дисциплине, 100 и 200 метара делфин и 100 и 200 метара слободно и по ко зна који пут показала своју класу. У дисциплини 200м слободно поставила је нови апсолутни државни рекорд у времену 02:02.62. У дисциплини 100м делфин испливала је највриједнији резултат митинга у женској и мушкој конкуренцији у времену 58.89, што износи 843 ФИНА бода", написано је у саопштењу.

У дисциплини 200 метара делфин Лана је испливала своје најбоље вријеме у овој години 02:10.55, које износи 812 ФИНА бодова, док је у дисциплини 100 метара слободно освојила прво мјесто у својој категорији и треће мјесто у апсолутној категорији с временом 57.24.

Ови резултати били су довољни да, у збиру два најбоља резултата из финалних утрка, Лана освоји главну награду митинга и буде проглашена најбољим пливачем митинга и у женској и мушкој конкуренцији.

"Ово су свакако врло вриједни резултати за овај дио године, али пред Ланом је још пуно рада, тренинга и припрема како би се испунили сви циљеви и задаци који су пред њом у овој и наредној години. Фокус је на испуњењу задатака тренажног процеса, а резултат у овом дијелу сезоне није нешто што нам је примарно. Циљ је да Лана буде најбоље припремљена када крену највећа такмичења", казали су из Ланиног клуба.

Идућега викенда Лана ће на сарајевском олимпијском базену "Отока" бранити боје наше државе на четворомечу држава Србија – Хрватска – Словенија – Босна и Херцеговина, закључено је у саопштењу.


БХРТ