На првенству БиХ седам медаља за Соколове :: Semberija INFO ::

 

На првенству БиХ седам медаља за Соколове


Мостар је прије два дана био домаћин Државног првенства Босне и Херцеговине у теквондоу за млађе кадете (дјеца од 10 до 12 година) и сениоре.Такмичење је окупило око 250 такмичара из 40 бх. клубова .Теквондо клуб "Сокол" из Бијељине је наступио са пет такмичара у сениорској конкуренцији и два такмичара у формама. 


 
-Освојили смо у борбама једну златну, једну сребрну и три бронзане медаље и тако постали вицешампиони БиХ у екипној конкуренцији у категорији сениорки. Желио бих истаћи да смо дјелили прво мјесто са клубом из Сарајева са истим бројем бодова али због биланса златних медаља они су задржали прво мјесто. Као тренер ТКД клуба "Сокол" могу слободно да кажем да сам поносан на резултат који су дјевојке направиле. Поред тога што су имале предкола, имале су доста искусније и старије противнице.Такође, желио бих истаћи да је наш тим сениорки помлађен и да су двије дјевојке у тиму наступиле први пут у сениорима иако још немају 18 година", рекао је Александар Бештић, тренер ТКД клуба "Сокол" уз напомену да су теквондоисти Сокола освоји и двије златне медаље у формама, у сениорској конкуренцији.



Медаље су освојили: златна медаља, Дејана Марковић у категорији -62 кг, сребрна медаља Ксенија Видовић у категорији -62 кг и бронзане медаље, Софија Видовић у категорији -57 кг, Цвија Тодоровић у категорији +73 кг и Славиша Симеуновић у категорији -87 кг. Златне медаље у формама су освојили Наташа Новак и Стефан Ђурић.