Млади бијељински атлетичари још једном положили испит хуманости! :: Semberija INFO ::

 

Млади бијељински атлетичари још једном положили испит хуманости!


Највећи град Војводине јучер је био домаћин спортско-хуманитарне манифестације "Новосадска трка - трчим за дечији осмех“ која се по девети пут одржава у организацији АК "Апатин".

Хуманитарна атлетска трка "ВПШ Новосадска трка - трчим за дечији осмех" представља традиционалну трку хуманитарног карактера и трчи се за Сигурну дјечију кућу, Свратиште за дјецу и младе Града Новог Сада и Дјечије село. Трка окупља тркаче професионалце и рекреативце из Србије и сусједних земаља. 



Програмом атлетске трке "ВПШ Новосадска трка - трчим за дечији осмех" одржана су сљедећа такмичења: главна трка (10 км); трка за све (4 км), штафетна трка (6 км - 3x2 км), три трке за дјецу до 7 година предшколци 100 м; за основце 1. и 2. разред 200м; за основце 3. и 4. разред 400 м и основце 5. и 8. разред 800 м. 



- Данас смо поново били учесници једне дивне хуманитарне акције, али овај пут са 27. атлетичара из Бијељине различитих узрасних категорија. Хладно вријеме и киша нису спријечили наше другаре да истрче трку по изузетно тешкој стази и донирају слаткише, гардеробу и играчке за оне којима је то потребно.



Медаље и пласмани нису били у првом плану, али морамо споменути одличан резултат које смо остварили. Атлетичари АК "Атлетик" су освојили четири златне медаље и то: Павле Ковач (600м), Драган Сенић (800м), Лука Пајкић (800м) и Ема Ковач (800м). Един Хамзић је освојио сребро на 200м, а Филип Перковић бронзану медаљу на 800м.



Посебно напорну трку имала је наша Ивана Михајловић на 4км и у изузетно тешкој конкуренцији заузела 15. мјесто. Морамо да похвалимо наше мале хуманитарце: Несибу, Миону, Луку, Виктора К., Косту, Арсена, Виктора Ђ., Уну, Новака, Николу, Луку, Матеја и Стевана који су се храбро борили за што бољи резултат. Браво и за екипу пионирки Дуњу, Катарину, Нику и Иску! 

Хвала родитељима који су увијек ту за нас, хвала што сви заједно утичемо да наша дјеца одрастају у дивном окружењу", стоји у саопштењу Атлетског клуба "Атлетик".


АК "Атлетик"