БЕМА мини рукометна лига окупила преко 200 дјеце :: Semberija INFO ::

 

БЕМА мини рукометна лига окупила преко 200 дјеце


Пројектом ,,Спортом до здравља” организације за рад са омладином ,,Панда”, рукометног клуба Бијељина и творнице обуће БЕМА, организована је БЕМА мини рукометна лига основних школа. Учествовало је седам школа и преко 200 дјеце од првог до петог разреда, а рукометни клуб Бијељина се побринуо за најбоље да обезбједи клубске мајице, дресове, знојнице, чарапе…

Ово је још један у низу примјера популаризације рукомета у нашем граду, кроз организацију турнира за школе, гдје РК Бијељина обезбјеђује једну годину бесплатних тренинга у нашој школи рукомета за дјечаке од 1 – 5 разреда. Ове године то је препознала и ТО БЕМА и Предсједник РС Републике Српске г. Маринко Умичевић који је подржао БЕМА мини рукометну лигу изјавио је Предсједник РК Бијељина Богдан Ранкић.



Било је лијепо присуствовати рукометном турниру основних школа. Има много талентованих малишана. Честитке РК Бијељина на организацији турнира. Још једном су показали да су најозбиљнији спортски колектив у Бијељини, у ком сам и ја поникао, истакао је репрезентативац Србије Марко Јевтић.

Градска управа заједно са Градоначелником Петровићем жели да изрази задовољство сто је имала прилику да подржи овај веома интересантан пројекат који има за циљ да популаризује спорт у цијелини код најмладјих разреда основних скола, а посебно рукомет. Овом приликом желим да се захвалим Рукометном клубу Бијељина, удружењу које је реализовало пројекат као и свим учесницима, од учитеља до најмлађих ученика. Бијељина је увијек била град спорта, и то ће и у будућности остати прије свега захваљујући спортским радницима и ентузијастима, а на Градакој управи остаје да прије свега одговарајућим подршкама испратимо овакве спортске активности истакао је г. Радослав Остојић савјетник Градоначелника.



- Искрене честитке Организацији за рад са омладином ,,Панда” и РК Бијељина на одличној реалиуацији пројекта који је обухватио 7 школа и преко 500 ученика основних школа са подручја града Бијељина, као и на квалитетној организацији завршног турнира на ком је учествовало преко 200 дјеце. Ово је одличан начин да дјеца од малих ногу схвате да је бављење спортом сигуран пут до здравља, као што је пројекат и носио назив. Физичка активност, надметање, учење фер-плеју, дружење – све је то битно за лијепо и здраво дјетињство и представља добру припрему за одрасло доба. Градска управа Града Бијељина ће и у наредном периоду наставити да подржава овакве и сличне пројекте које за циљ имају афирмацију спорта и укључивање што више дјеце у спортске активности, истакао је шеф кабинета Градоначелника Радиша Петровић.


РК БИЈЕЉИНА