КАРАТИСТИ ШАМПИОНА ПЕТИ У ЉУБЉАНИ :: Semberija INFO ::

 

КАРАТИСТИ ШАМПИОНА ПЕТИ У ЉУБЉАНИ


Главни град Словеније био је претходног викенда престоница каратеа овог дијела Европе. Међународни турнир „Љубљана ОПЕН 2022“ окупио је 781 такмичара из 120 клубова из 12 држава.



Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине учествовао је на овој јакој међународној смотри каратеа и са десет освојених медаља (четири златне, једну сребрну и пет бронзаних) у укупном пласману изборио пето мјесто иза словенских и мађарских клубова. КК „Шампиони“ су остварили најбољи резултат од свих клубова из Босне и Херцеговине оставивши из себе каратисте КК „Нитен“ из Градишке, КК „Енергија“ из Бања Луке...



Златне медаље су освојили Милош Симић (јуниори, -78 кг), Синан Паљевац (јуниори, -68 кг), Лазар Марковић (јуниори, -67 кг) и Александар Новицки (јуниори -84 кг). Новицки је освојио још двије медаље, сребрну и бронзану, у другим тежинским категоријама. Бронзане медаље још су освојили Магдалена Весић, Михајло Митрић, Емилија Богдановић и Дејан Станишић.



-Ово је био веома јак међународни турнир. Златне медаље су узели сви момци на које рачунам пред Карате лигу у Венецији која нам слиједи: Синан  Паљевац, Александар Новицки, Милош Симић и Лазар Марковић. Веома  запажен наступ направио је млади тим који су чинили Марија Трифковић, Хелена Ивковић, Николина Гаврић, Милица Марић, Ана Марија Весић, Сергеј Стевановић, Зоран Стојановић и браћа, Божидар и Борислав Симикић. Нисам знао да смо баш овако јаки“, са задовољством је прокоментарисао успјех својих каратиста тренер КК „Шампиони“, Милорад Марковић.