ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА УО РС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЈЕДНИЦА УО РС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


У просторијама Рукометног савеза Републике Српске одржана је конститутивна сједница Управног одбора којом је предсједавао Маринко Умичевић. На почетку састанка Умичевић се захвалио свима који су били у прошлом сазиву УО на свему што су заједно са њим урадили за добробит рукометног спорта Републике Српске.

- Велико хвала свима, а искрено се надам да ће и нови Управни одбор наставити истим темпом и сигурно је да ћемо се максимално трудити како би нашим клубовима било боље - изјавио је Маринко Умичевић.

На сједници су једногласно усвојени извјештаји комесара за такмичење које су поднијели Александар Врховац за м:тел Прву лигу и обје м:тел Друге лиге за рукометаше, те Обренко Миљковић за Омладинско такмичење.

- Све похвале заслужују комесари и морам истаћи да је као никад раније, м:тел Прва лига за рукометаше била никад занимљивија и неизвјеснија гдје се у посљедњем колу одлучио шампион. Посебно сам поносан на нашу Омладинску лигу и комисију која то одлично ради и они заслужују све похвале на челу са предсједником Обренком Миљковићем који је урадио огроман посао - додао је Маринко Умичевић.

Управни одбор је једногласно изабрао нове комесаре за такмичење. Тако ће Елвис Марчетић водити м:тел Прву лигу за рукометаше и биће задужен и за м:тел Другу лигу за рукометаше, док је Богдану Ранкићу повјерена м:тел Прва лига за рукометашице. Истовремено је једногласно одлучено да Александар Врховац буде комесар на нивоу Рукометног савеза БиХ, а уједно биће координатор у Рукометном савезу Републике Српске. Овом приликом је споменуто како су нови чланови УО РС БиХ из Републике Српске: Стеван Бекан, Дарко Савић, Недељко Перишић и Владимир Бранковић. На приједлог Маринка Умичевића, једногласно је усвојено да Владимир Бранковић буде први међу једнаким.

Чланови Управног одбора одлучили су да клубови у мушкој и женској конкуренцији до 15. јула текуће године треба да се изјасне о наступу у Првој, односно другим лигама. Такође и клубови који су као шампиони Републике Српске изборили пласман у Премијер лигу БиХ дужни су по пропозицијама да се до 30. јуна изјасне да ли ће играти у елити БиХ или не.

На овој првој сједници изнијет је приједлог да се Свесрпски куп за рукометаше одигра у другој половини јануара 2023. године гдје је РК Леотар из Требиња изразио жељу да буде домаћин, а било је говора и организацији Свесрпског купа за рукометашице. Много тога на овом плану биће јасније када се одржи сасанак са делегацијом Рукометног савеза Србије. Оно што је јасно, а то је, да ће завршница Купа Републике Српске за рукометаше бити одиграна седам дана прије почетка нове сезоне у Премијер лиги, и да ће највјероватније домаћин бити РК Славија из Источног Сарајева.

Овом треба додати да су чланови Управног одбора једногласно изабрали нове комисије Рукометног савеза Републике Српске. Такође је наглашено да ће од 11. јула 30 дјечака и дјевојчица које ће предводити четири тренера: Бојана Бабић, Салих Пала, Данко Пралица и Дејан Латиновић учествовати на кампу у Требињу.