ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ АТЛЕТСКОГ КЛУБА „АТЛЕТИК“ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ АТЛЕТСКОГ КЛУБА „АТЛЕТИК“ БИЈЕЉИНА


Foto
Градоначелник Бијељине  Љубиша Петровић, данас је у згради Градске управе Града Бијељина уприличио пријем за младе атлетичаре, тренере и предсједника Атлетског клуба „Атлетик“ Бијељина, који су претходном периоду остварили низ запажених и значајних спортских резултата.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине честитао је младим атлетичарима на успјесима и на томе, што све увијек обрадују новим резултатима, рекордима и медаљама, а захвалио се и руководству и тренерима АК „Атлетик“ на преданом раду и импозантним резултатима које постижу са младим атлетичарима из овог клуба.

-За све наше младе атлете у нацрту буџета за сљедећу годину јасно и прецизно отворићемо буџетску позицију која ће имати за циљ да се изгради атлетска стаза са припадајућим садржајима, a и ми ћемо нацртом буџета предвидјети изградњу атлетског стадиона. То је потреба нашег града и наших спортиста. За то ћемо тражити и ширу подршку, јер Бијељина то одавно заслужује и ми ћемо се потрудити да то реализујемо и за овај наш приједлог очекујемо подршку“, истакао је Петровић и додао да се данас разговарало и о акцији прикупљања новца из Холандије од атлетичара који су са ових простора, а живе у Ротердаму и имају осјећај друштвене одговорнисти, а додао је и да је „наша“ дијаспора сакупила одређени износ финансијских средстава.



-У наредном периоду, договорићемо се, да се и Град Бијељина придружи барем дијелом и да својим финансијским средствима помогне и подржи, оба атлтестка клуба у нашем граду, АК „Атлетик“ и АК „Академац““, казао је Петровић.

Велибор Ковач, предсједник АК „Атлетик“ Бијељина рекао је да је годину за њима обиљежио Трофеј Бијељине, односно  „Атлетски митинг“ који је био организован у Етно – селу „Станишићи“.

-То је за нас најзначајније, јер то један историјски догађај који смо успјели организовати једним дијелом уз помоћ Градске управе Града Бијељина, Скупштине Града Бијељина, личним средствима и средствима добрих људи. Најбитнији резултату што се тиче такмичења су, обарање два пута државног рекорда БиХ Еме Ковач на 600 метара у Загребу на Свјетском митингу, затим златна медаља Павла Илића, на државном такмичењу у Читлуку у дисциплини 200 метара, те двије златне медаље Павла Ковача на задњем такмичењу у бацању кугле и вортекса, а прије тога тога је освојио злато у бацању вортекса на Млађем пионирском првенству БиХ“, истакао је Ковач и нагласио је да у клубу имају велики број перспективне дјеце и да су управо дјеца то што је обиљежило ову годину.

(Семберија инфо)