МЛАДИ КАРАТИСТИ КК „УНСУ“ МЕЂУ СВЈЕТСКОМ ЕЛИТОМ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ КАРАТИСТИ КК „УНСУ“ МЕЂУ СВЈЕТСКОМ ЕЛИТОМ


У организацији Свјетске карате федерације у Венецији ће се у периоду од деветог до 12. децембра одржати Свјетска карате лига за младе. Ради се о такмичењу за дјецу узраста 12 до 13 година, односно за спортске категорије кадета и јуниора.За дјецу до 13 година ово је највећи званични степен такмичења у оквиру Свјетске карате федерације (WКФ).Карате 1 лига за младе је новији формат такмичења на међународној сцени. Осмишљен је са примарним циљем да постане платформа за развој најмлађих спортиста на њиховом путу ка врхунском спорту.На овогодишњој лиги у Венецији према пријавама, учествоват ће 2.424 учесника из више од 50 земаља свијета.

Босну и Херцеговину и Републику Српску ће, између осталих, представљати и Карате клуб „УНСУ“ из Бијељине.

Такмичари Карате клуба „УНСУ“ сутра увече путују у Венецију гдје ће наступити у мушкој и женској појединачној конкуренцији по тежинским категоријама. У мушкој конкуренцији наступат ће Радан Урош у категорији јуниора (-68), Трипуновић Вукашин и Кнежевић Иван у категорији У14 (-40), док ће у женској конкуренцији наступати: Гавриловић Марија, Трифковић Марија и Вујић Милица Миа у категорији У14 (-40),(-47) и (+47). На челу бијељинске карате експедиције налази се тренер Горан Ивковић.

Свим учесницима, осим Радана који је већ наступао и има сребрену медаљу из Умага 2019. године, ово ће бити први наступ у WКФ Свјетској карате 1 лиги.
 


-Да би учествовали на једном оваквом нивоу такмичења потребно је обезбједити квалитетне припреме, додатну спортску опрему за наступе и финансијска средства која нису мала. На претходна два Балканска првенства, дјечије у Поречу те за кадете, јуниоре и млађе сениоре у Ријеци,отказали смо учешће укупно седмеро наших репрезентативаца. У Поречу смо наступили само са једном такмичарком (Гавриловић Марија) која је у Бијељину донијела сребрену медаљу.

Жеља нам је да се отказивања наступа због недостатака финансијских средстава, на великим званичним такмичењима прекину уз помоћ градске администрације и свих других релевантних институција. Наши спортисти својим резултатима заслужују већу подршку и сигурно у будућности могу донијети највиша европска и свјетска одличја. Да будемо искрени, предали смо молбу Градоначелнику за помоћ у реализацији наступа у Венецији и сваког дана очекујемо одговор, надамо се позитиван, како нам је усмено и обећано!Уколико иста изостане, ми ћемо се већ некако снаћи јер нам неће бити први пут да подижемо позајмице за нашу дјецу, зарад остваривања врхунских спортских резултата.

Турнир у Венецији је једно од најмасовнијих и најквалитетнијих такмичења у свијету карате спорта и нама као клубу је част и привилегија да будемо дио свјетске карате елите“, пручили су из Карате клуба „УНСУ“.