РУКОМЕТАШИ РК „БИЈЕЉИНА“ НАДИГРАЛИ ПРОТИВНИКА :: Semberija INFO ::

 

РУКОМЕТАШИ РК „БИЈЕЉИНА“ НАДИГРАЛИ ПРОТИВНИКА


У оквиру седмог кола Прве рукометне лиге Републике Српске, у најбољем издању у досадашњем дијелу сезоне, Рукометни клуб „Бијељина“ је савладао прошлогодишњег премијерлигаша из Дервенте који је синоћ наступио у ослабљеном саставу. Рукометаши из Бијељине су одлично отворили утакмицу серијом 3:0.



И у наставку утакмице домаћи играчи настављају са јаком одбраном и стрпљивом игром у нападу тако да на полувријеме одлазе са великом предношћу 14:4.
У другом полувремену утакмице гости долазе до своје игре. Преко искусних Горана Лукића, Горана Земуновића и Давида Престаша који су се показали као најрасположенији у екипи гостију.
У екипи Бијељине одлично је бранио голман Ђорђе Ђерић који је сакупио 13 одбрана. У нападу је најрасположенији био бивши репрезентативац Босне и Херцеговине Бакир Буљугија са пет постигнутих голова. У листу сријелаца су се уписали и остали рукометаши: Латиновић 4, Јевтић 4, Видаковић 2, Стевановић 2, Живановић 2, Жужа 2, Марковић 1, Милић 1.
Утакмица РК „Бијељина“ - РК „Дервента“ је завршена резултатом 23:15.

Прије почетка утакмице дугогодишњи рукометаш РК „Бијељина“ и један од оснивача успјешног колектива из Тузле "Удружење рукометних ветерана Слобода-Тузла" Бакир Буљугија уручио је дрес Рајку Маринковићу. Рајко је брат Александра Маринковића који је изненада преминуо у 20 години живота. Бакир Буљугија и Александар Маринковић су били саиграчи у Рукометном клубу „Бијељина“.

Буљугија је браћи Маринковић и свим осталим младим рукометашима који играју у Бијељини више од саиграча. Својим примјером и односом према њима несебично им преноси своје животно и рукометно знање.


Семберија инфо