„ЈОПА“ НАСТАВЉА НИЗАТИ УСПЈЕХЕ :: Semberija INFO ::

 

„ЈОПА“ НАСТАВЉА НИЗАТИ УСПЈЕХЕ


У периоду од 12. до 15. новембра у Сарајеву је одржано Европско првенство у теквандоу (teakwando) за јуниоре. У укупном пласману најуспјешнија је била репрезентација Русије чији су репрезентативци освојили девет медаља, седам златних и по једну сребрену и бронзану. Друга је била Хрватска са три златне, једном сребреном и једном бронзаном медаљом а трећа селекција Турске са освојене двије златне, двије сребрене и четири бронзане медаље. 

Након што је завршено Европско  првенство, у Сарајеву је започео престижни Свјетски бодовно рангирани „Е1-Г1 Босниа опен 2021" турнир који се квалификацијски бодује за пласман на Олимпијске игре.Турнир је, уз Европско јуниорско првенство, окупио преко 1000 такмичара из 55 држава свијета. 



Теквондо клуб „Јопа“ из Бијељине је узео учешће на овом турниру. Само један такмичар је представљао Јопу и Бијељину. Млади Лука Бодирогић је по први пут учествовао на једном оваквом турниру, освојивши притом сребрену медаљу и прве бодове на свом путу ка Олимпијади. Лука је наступао у кадетској конкуренцији а теквондо тренира седам година.

Треба напоменути да младом Бодирогићу стручна јавност прије турнира није прогнозирала било какав значајнији успјех. Његова жеља и вјештина, са друге стране су показале да се ради о још једном спортисти чије вријеме тек долази. Теквондо клуб “Јопа“ наставља са успјесима, формирајући младе спортисте свјетског нивоа. У клубу нема стајања јер већ у суботу учествују на међународном турниру за најмлађе шампионе у Новом Саду.


​Семберија инфо - И. Гутић