МИЛИЦА МИА ВУЈИЋ НАША НОВА ПРВАКИЊА БИХ -ТРИФКОВИЋЕВА, ГАВРИЛОВИЋЕВА И КНЕЖЕВИЋ БРОНЗАНИ :: Semberija INFO ::

 

МИЛИЦА МИА ВУЈИЋ НАША НОВА ПРВАКИЊА БИХ -ТРИФКОВИЋЕВА, ГАВРИЛОВИЋЕВА И КНЕЖЕВИЋ БРОНЗАНИ


У недјељу у Зеници у организацији карате савеза Босне и Херцеговине, одржано је Државно првенство за дјецу до 13 година у борбама појединачно и катама појединачно и екипно.

У конкуренцији 90 клубова са преко 800 учесника представници кк "УНСУ" освојили су четири медаље; једну златну и три бронзане.

У категорији дјевојчица 12 година (-45) у борбама појединачно Милица Миа Вујић, постала је наша нова државна првакиња чиме смо као клуб наставили тренд, да сваке године из наших редова добијемо новог првака или првакињу БиХ.

Вујићева је до финала врло искусно и доминантно стигла кроз три квалификациона меча, да би у финалу при нерјешеном резултату на судијско прегласавање била боља од такмичарке из Цазина. Овим је једна од наших најуспјешнииих такмичарки, заслужено понијела титулу државне првакиње за 2021 годину и изборила наступ на предстојећем Балканском првенству у Поречу.

Треба напоменути да у 2020 години није било државног првенства, а да је 2019 године Вујићева била бронзана као и након тога на Балканском првенству у Бања Луци.

Поред Вујићеве, наш клуб може да се похвали са још три медаље. У категорији дјевојчица 13 година (-49) Марија Трифковић је освјоиила треће мјесто, док је у категорији (-44) то учинила Марија Гавриловић.

Обе су испустиле већ виђена финала али без обзира на то избориле су се побједама за бронзане медаље и такође пласман на Балканско првенство у Поречу. Посебно нас радује повратак Гавриловићеве, после више од годину дана паузе од наступа из здравствених разлога.

У мушкој конкуренцији нисмо били комплетни. Наступ и одличан резултат трећим мјестом у категорији дјечака остварио је Иван Кнежевић у категорији 13 година (-40). Кнежевић се овим резултатом такође пласирао на већ поменуто Балканско првенство.

Поред њих, добре наступе имале су сестре Мијић Марија и Милица најприје у катама затим и у борбама. Милица је у најмасовнојој категорији 12 година (50 +) забиљежила три побједе и два пораза од којих један за бронзу, те заузела одлично пето мјесто. Обема је ово био прву наступ на Државном првенству.

Иако некомплетни, са само шесторо учесника са укупно четири освојене медаље и једном титулом у масовној и прејакој конкуренцији наш клуб се сврстао међу најуспјешније у БиХ, а уз кк. Бусхидо " из Бања Луке ове године смо најуспјешнији клуб из Републике Српске на Државном првенству за дјецу!

Четири пласмана на Балканако првенство су велики резултат у карате спорту у БиХ, а за нас обавеза да не дозволимо да исти из неких, прије свега финансијских разлога не крунишемо наступом у Поречу. Вјерујемо да до тога неће доћи и да ће градска администрација имати разумјевања и дати подстицаја овој дјеци у представљању Града Бијељине на једној од највећих међународних карате смотри за ове категорије.

Као и сваки пут и овај у име УО клуба, имамо обавезу да се захвалимо родитиљима на помоћи у реализацији наступа, а нашим такмичарима упутити честитке на одличним наступима и резултатима.