У СУСРЕТ ЕЈОФ-у: У АПЕИРОНОВОМ ОДЈЕЉЕЊУ У БИЈЕЉИНИ ПРОФЕСОРИ ЋЕ ПРЕДСТАВИТИ НАЈВЕЋИ МУЛТИ-СПОРТСКИ ДОГАЂАЈ У БИХ :: Semberija INFO ::

 

У СУСРЕТ ЕЈОФ-у: У АПЕИРОНОВОМ ОДЈЕЉЕЊУ У БИЈЕЉИНИ ПРОФЕСОРИ ЋЕ ПРЕДСТАВИТИ НАЈВЕЋИ МУЛТИ-СПОРТСКИ ДОГАЂАЈ У БИХ


Приближава се догађај који ће окупити 1500 спортиста из 46 земаља

Велимир Вукајловић, Реља Ковач и Када Делић Селимовић, сви професори на Паневропском универзитету, 2. фебруара у 12 часова у просторијама Универзитета „Апеирон“, одјељење у Бијељини (Милоша Обилића 73) одржаће  предавање о највећем спортском омладинском фестивалу у Босни и Херцеговини за младе спортисте између 14 и 18 година, ЕЈОФ-у 2019 (EYOF 2019).

ЕJОФ 2019 одржаће се у периоду од 9. до 16. фебруара 2019. године. 



На предавању ће професор Вукајловић говорити о историјату Олимпијског покрета, професор Ковач који је први  човјек безбједности ЕJОФ-а, највећег спортског догађаја у БиХ од Олимпијаде 1984., представиће аспекте организације и безбједности, а професорица Када Делић Селимовић пренијеће јавности лична искуства као учесница три љетне Олимпијаде.
 
ЕJОФ 2019 је у саставу Европског олимпијског комитета, а домаћин овог зимског омладинског фестивала су градови Сарајево и Источно Сарајево. На ЕJОФ-у 2019 састаће се преко 1500 спортиста из 46 европских земаља који ће се такмичити у зимским спортовима попут алпског скијања, биатлона, скијашког трчања, умјетничког клизања, хокеја на леду, карлинга и брзог клизања на неколико борилишта у Сарајеву и Источном Сарајеву.

Декан Факултета спортских наука проф. др Велибор Срдић и замјеник директора Европског омладинског олимпијског фестивала - ЕJОФ 2019 Натко Суџука потписали су Споразум о сарадњи крајем новембра 2018. године и она обухвата различите едукативно-пословне активности у наредном периоду, у циљу успјешне припреме за организацију и одржавање ЕJОФ-а 2019 (EYOF-a 2019).

Бања Лука, 30. јануар 2019. година                                                                     

Служба за односе са јавношћу Универзитета „Апеирон“