Кошаркашице Србије данас против САД почињу борбу за ОИ :: Semberija INFO ::

 

Кошаркашице Србије данас против САД почињу борбу за ОИ


БЕОГРАД - Женска кошаркашка репрезентација Србије данас у Београду почиње такмичење на квалификационом турниру за одлазак на Олимпијске игре у Токију, утакмицом против Сједињених Америчких Држава од 20 сати.

Ривали Србије у београдској дворани "Александар Николић" поред САД су још Нигерија и Мозамбик, а два национална тима са овог турнира обезбедиће пласман на ОИ, пошто су се Американке, као шампионке свијета, већ пласирале и такмиче се ван конкуренције.

Без обзира што меч има ревијални карактер, селекторка Марина Маљковић истиче колики ће значај за њену екипу имати дуел првог кола.

"Американке су свакако најбоље играчице на свету, то сви знамо. Нама је то прилика да видимо где смо против њих, али нам је много важнија прилика да направимо корекције у нашој игри за две најзначајније утакмице, а то су оне против Нигерије и Мозамбика и све улажемо у те две утакмице", рекла је Маљковић за сајт КС С.

Американке су у Београд стигле у веома јаком саставу, са жељом да потврде доминацију на свјетском нивоу, а капитенка Јелена Брукс каже да ће тим бити максимално фокусиран.

"Знамо против кога играмо и у каквом су саставу дошле, оне су без било каквог оптерећења, јер су већ обезбедиле пласман на Олимпијске игре. Ми у утакмицу улазимо максимално фокусиране на само нашу игру, уз жељу да исправимо све могуће грешке пред утакмице које ћемо овог викенда одиграти против Нигерије и Мозамбика", изјавила је Брукс.

Утакмице А групе, односно ФИБА А турнира на коме се такмичи Србија, играће се у поподневним и вечерњим терминима, док се такмичење у Б групи или Б турниру одржава у истој дворани у раним поподневним терминима.

Други турнир је пребачен у Београд из кинеског града Фошана, где је требало да буде организован, због епидемије коронауса у Кини, а на њему ће се за три олимпијске визе борити Шпанија, Велика Британија, Кореја и Кина.

Танјуг / Глас Српске