ОДРЖАН ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР КОШАРКЕ У КОЛИЦИМА: Бијељинска публика уживала у доброј и борбеној кошарци :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР КОШАРКЕ У КОЛИЦИМА: Бијељинска публика уживала у доброј и борбеној кошарци


У сали Основне школе ,,Вук Караџић“, у недељу трећег новембра, одржан је  3. Међународни турнир кошарке у колицима ,,Спорт без граница“. Снаге су одмјерили клуб из Бијељине, те гости ,,Сингидунум“ из Београда и ,,Левски“ из Софије. 

Кошаркашки клуб у колицима ,,Бијељина“ је, у сарадњи са Министарством цивилних послова Босне и Херцеговине и Градском управом града Бијељине, успјешно, по трећи пут, организовао турнир кошарке у колицима. Турнир је свечано отворио замјеник министра у Министарству за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић, а публика је уживала у доброј и борбеној кошарци, нарочито у посљедњој утакмици која се играла ,,на једну лопту“.



-Као и прошли пут, позвали смо најбоље екипе из региона. Поред нас, домаћина, учествовали су БКХУ ,,Левски“ из Софије и ККК ,,Сингидунум“ из Београда, иначе актуелни прваци својих држава, Бугарске и Србије. Са екипом ,,Левски“ допутовали су и чланови њихових породица, њих око десетак. Надамо се да су имали занимљив викенд у нашем граду, изјавио је Борис Цвјетковић, играч и члан Управног одбора ККК ,,Бијељина“.

На терену су снаге прво одмјерили ККК ,,Бијељина“ и БКХУ ,,Левски“, а утакмица је завршена побједом домаћина, резултатом 55:31. У другој утакмици турнира састали су се БКХУ ,,Левски“ и ККК ,,Сингидунум“, а побједа је, резултатом 65:43, припала Бугарима. У трећој утакмици, у којој су одмјерили снаге ККК ,,Бијељина“ и  ККК ,,Сингидунум“, бијељинска екипа успјеле је поново да извојује побједу. Резултат је тијесан, побиједили су са три коша разлике- постигли су 58 кошева, а примили 53.

Пласман које су екипе заузеле на Трећем међународном турниру кошарке у колицима је сљедећи: прво мјесто припало је ККК ,,Бијељина“ из Бијељине, другопласирана је екипа ККК ,,Сингидунум“ из Београда, а на трећем мјесту је  БКХУ ,,Левски“ из Софије.

-Захваљујемо се гостима на фер и спортском надметању, а публици на подршци, изјавио је након турнира Борис Цвјетковић, истакавши да је кошаркашима у колицима важно да покажу свој квалитет и да имају осјећај да припадају једној групи људи гдје су једнаки са осталима.  

Семберија ИНФО/ М. Решидовић