ИГОКЕА М:ТЕЛ ПОЧИЊЕ ТАКМИЧЕЊЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА, ПОЧЕО ЛОВ НА МИЛИОН ЕВРА :: Semberija INFO ::

 

ИГОКЕА М:ТЕЛ ПОЧИЊЕ ТАКМИЧЕЊЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА, ПОЧЕО ЛОВ НА МИЛИОН ЕВРА


Кошаркаши Игокеа м:тел-а сутра почињу такмичење у ФИБА Лиги шампиона и то у гостима код против Бахчешехира.

Меч у Турској игра се са почетком од 18 часова, а бх. тим у овај дуел улази након пораза од Морнара на старту регионалне АБА лиге. Игокеа је смјештена у Групу Д и осим Бахчешехира играће против Билбаа и Нимбурка који свој међусобни дуел играју вечерас у Чешкој од 18.30 часова.

Додајмо да је ово седма по реду сезона ФИБА Лиге шампиона која је званично почела синоћ. Укупно 32 тима и ове године бориће се за трофеј и награду од милион евра.

Игокеа м:тел је једини бх. представник у елитном ФИБА кошаркашком такмичењу. Додајмо и то да само пет тимова игра седму узастопну сезону у Лиги шампиона и то АЕК, Нимбурк, Остенде, Леново Тенерифе и Стразбур. Ове сезоне дебитује само Бенфика.

Прво мјесто у групи доноси директан пласман у осмину финала, док ће другопласирани и трећепласирани у разигравање. Плеј ин ће се играти у јануару на двије побједе и побједници тих дуела ће се придружити побједницима група у Топ 16 фази. Тада ће се формирати четири групе са по четири тима и по двије најбоље екипе из сваке групе ће изборити пласман у плеј-оф. И тада ће се играти серија на двије добијене утакмице и четири побједника ће изборити пласман на фајнал фор који би требало да се одржи у мају.

Титулу освојену прошле сезоне брани Тенерифе који је два пута дизао пехар намјењен најбољем. Они су уз Бургос једини тим који је два пута освајао ово такмичење, а по једном су шампиони били АЕК и Виртус.

Парови 1. кола: Група А: Вечерас: Мурсија – Тофаш (20.30 часова). Сутра: Стразбур – Фалко Вулкано Шомбатели (20). Група Б: Вечерас: Каршијака – АЕК (18.30). Сутра: Телеком Баскетс Бон – Ређо Емилија (20). Група Ц: Јуче: Легија Варшава – Хапоел Холон након продужетака 81:84. Сутра: Остенде – Галатасарај (20). Група Д: Вечерас: Нимбурк – Билбао (18.30). Сутра: Бахчешехир – Игокеа (18). Група Е: Јуче: Хапоел Јерусалим – Дарушафака 69:67. Вечерас: Лудвигзбург – Бакен Берс (20). Група Ф: Вечерас: Рига – Бенфика (18), Лимож  – Манреса (20.30). Група Г: Сутра: ПАОК – Дижон (18.30), Динамо Сасари – Уникаха (20.30). Група Х: Јуче: Перистери – Бнеи Офек Дист Херзлија 86:70. Сутра: Леново Тенерифе – Ритас (20.30).

(Независне)