ДЕМИР ПЕЦО ОСТАЈЕ У РАДНИКУ, ИЗГУБИО СПОР :: Semberija INFO ::

 

ДЕМИР ПЕЦО ОСТАЈЕ У РАДНИКУ, ИЗГУБИО СПОР


Комисија за статус и трансфер Општинског фудбласког савеза Бијељина одбацила је као неоснован захтјев Демира Пеце који је тражио раскид уговора са ФК Радник.

Комисија се водила чињеницама да Пецо има још увијек важећи уговор са Радником, до краја ове сезоне, те да је неоснован његов захтјев.

Да подсјетимо, Пецо је овај захтјев за раскид, гдје би напустио Радник као слободан играч, поднио 13. јуна, а заступао га је адвокат Ђулиман Адонис, а разлог захтјева је клаузула уговора који је Пецо потписао са бившим руководством клуба, тадашњим предсједником Младеном Крстајићем и директором Небојшом Томићем, а том калузулом превиђено је да у случају да њих двојица оду из клуба, да је Пецо слободан играч.
Ова клаузула није важеца, тако да Пецо остаје играч Радника још годину дана.

Подсјетимо да је млади фудбалер почео припреме са Радником, одрадио први дио а пред сам полазак на Златибор саопштио је да не жели да путује на припреме и да тражи раскид. Стручни штаб је одмах суспендовао Демира Пецу и та суспензија је још увијек важећа.

Из ФК Радник савјетовали су младог фудбалера да ова клаузула нема правно упориште, но Пецо, погрешно насавјетован од некиг других, био је упоран а на крају је надлежни орган пресудио у корист ФК Радник.

– Пецо је суспендован и против њега је покренут дисциплински поступак. Није прошао припреме са екипом, иако има важећи уговор још годину дана. Неко га је погрешно насавјетовао, да може отићи из клуба када оде и бивше руководство. Он на основу тога не може отићи из клуба и добити раскид уговора. Контактирали и правне службе Н/ФС БиХ и УЕФА и добили одговор да је та клаузула неважећа, односно да треће лице не може бити власник уговора. Он може бити склопљен само измедју играча и клуба те није могуће мишљење било које треће стране. Жао нам је младог играча али прекршио је клупску дисциплину и мораће да сноси санкције, рекао је спортски директор ФК Радник Зоран Софренић.

(српскаинфо)