ФК БАЛАТУН ЖЕЛИ ОСТАТИ СТАБИЛАН ЧЛАН ЧЕТВРТЕ ЛИГЕ :: Semberija INFO ::

 

ФК БАЛАТУН ЖЕЛИ ОСТАТИ СТАБИЛАН ЧЛАН ЧЕТВРТЕ ЛИГЕ


У Балатуну фудбал има дугу и богату традицију. Фудбалски клуб ,,Балатун'' се убраја међу најстарије у Семберији, а у такмичарској традицији резултати су, углавном, задовољавајући. Екипа се такмичила у разним нивоима била је и члан ,,Подсавеза Брчко'', такмичећи се са екипама ,,Хајдука'' из Орашја, ,,Борца'' из Шамца, ,,Локомотиве'' из Брчког и другим клубовима.

Данас је овај клуб члан Подручне лиге РС, група ,,Семберија'' као четврти ранг.Више од деценију се игра у овом рангу, па су сви задовољни. Данас играчки кадар, углавном, чине момци из села, а сваке године се клуб подмлађује.

-Протекла сезона је једна од лошијих, али смо се задржали у овом рангу. Имамо младу и перспективну екипу, чије вријеме тек долази. Неки наши играчи играли су и у неким другим срединама, што показује да се добро ради.
У нову сезону улазимо са амбицијама да се задржимо у горњем дијелу табеле и желимо да постанемо стабилан члан ове лиге. И даље је приоритет подмлађивање," каже Дарко Миљковић, капитен и један од најбољих и најискуснијих играча у Фудбалском клубу ,,Балатун''.

Семберија инфо