Кренула Семберија :: Semberija INFO ::

 

Кренула Семберија


Попови: ФК Семберија из Попова се убраја у најстарије и најуспјешније клубове на подручју Семберије. Клуб дјелује и ради од 1921. године. Овдје су поникли и стасали многи фудбалери који су прославили семберски фудбал.

Тренутно, екипа се такмичи у Подручној лиги Републике Српске,  група Семберија, као четврти ранг. Резултати су промјенљиви, али су у клубу и селу сви задовољни. Протекле сезоне једва је обезбјеђен опстанак, а у овој прољетној заузето је 6. мјесто са 19 бодови и резултати су много бољи. Пауза проузрокована "короном" и овдје је свима тешко пала, али и то је прошло и фудбал је понови кренуо.

"Започели смо са припремама и у нову сезону улазимо са амбицијама да будемо у врху табеле. Играчки кадар је остао на окупу, а биће и неких појачања. Атмосфера у клубу је позитивна" каже тренер Дејан Милошевић.

Један од најстаријих и најискуснијих играча  је голман Милан Марјановић. Једни су одлазили други долазили, а Милан је увијек остао вјеран клубу.

"Фудбал и мој клуб Семберија су саставни дио мог  жовота. Играње ми је забава и задовољство и играћу докле год ме здравље послужи и то ми дозволи.",каже Милан Марјановић, Иако је најстарији, свима у клубу служи за примјер како се воли и поштује клуб и како треба радити.

За Семберија инфо - Мијодраг Јаковљевић