ЗВАНИЧНО: ОДЛОЖЕН ЕУРО ЗА 2021, ПРВЕНСТВА ЋЕ СЕ ИГРАТИ ТОКОМ ЉЕТА! :: Semberija INFO ::

 

ЗВАНИЧНО: ОДЛОЖЕН ЕУРО ЗА 2021, ПРВЕНСТВА ЋЕ СЕ ИГРАТИ ТОКОМ ЉЕТА!


Највећа фудбалска смотра у Европи биће одржана 2021. године од 11. јуна до 11. Јула

УЕФА тренутно држи сатанак на којем се одређује судбина фудбала поводом епидемије корона вируса широм света, али већ су процуреле неке информације поводом могућег отказивања Европског првенства у фудбалу.
 
Информацију је убрзо званично потврдио и Фудбалски савез Норвешке, који је на Твитеру написао да ће ЕУРО бити одржан 2021. године од 11. јуна до 11. јула.

Очекује се да УЕФА после састанка објави и који су закључци одлуке које су донете на видео-конференцији, укључујући и календар за наставак шампионата, Лиге шампиона и Лиге Европе.

УЕФА инсистрира да се лиге заврше и да не буде проглашавања првака и прекидања првенства, па се очекује и да се игра током лета.

Две групе у УЕФА управо раде на усклађивању свега, једна за календар, а друга око финансијских компликација које су узроковане померањем такмичења и националних првенстава.

Претходно је Лекип дошао до информације да је УЕФА отказала све хотеле у Копенхагену, једном од градова домаћина Европског првенства у фудбалу.

Одлагање ЕУРА сасвим сигурно значи и одлагање баража у којем наша репрезентација игра у полуфиналу против Норвешке. Тај сусрет је био планиран за 26. март, а видећемо након службене објаве каква је ситуација са новим термином.

Подсетимо и да је председник ФСС Славиша Кокеза заражен корона вирусом, и да је с вирусом присуствовао 44. Конгресу УЕФА у Амстердаму недавно. Није искључено да је ту заражени његов сарадник, потпредседник ФСС Марко Пантелић, а данас је вирус установљен и код првог човека Фудбалског савеза Јапана и једног од шефова организације Олимпијских игара у Токију.

ЕУРО је требало ове године да се одигра од 12. јуна до 12. јула ове године, а нови термин ће бити од 11. јуна до 11. јула следеће године.

(Телеграф.рс)