ПОБЈЕДА СРБИЈЕ. ОРЛОВИ У ИГРИ ЗА ЕУРО ПОСЛЕ ПОРАЗА ПОРТУГАЛИЈЕ! :: Semberija INFO ::

 

ПОБЈЕДА СРБИЈЕ. ОРЛОВИ У ИГРИ ЗА ЕУРО ПОСЛЕ ПОРАЗА ПОРТУГАЛИЈЕ!


Foto: Tanjug/AP
Фудбалска репрезентација Србије побијдила је Литванију резултатом 2:1 у утакмици 8. кола квалификација за пласман на Европско Првенсво, а након пораза Португала у Украјини са 2:1 србија је сачувала теоретске шансе за пласман на Европско првенсво кроз квалификације.

Литванци су први запријетили на мечу, неопрезност Луке Миливојевића отворила је домаћину простор за контранапад, али нису се Литванци најбоље снашли.  Убзо је погријешио и Дмитровић али ове грешке домаћа репрезентација не користи. Покушавала је Србија да дође до гола Литваније, највише преко бокова, али у готовоп цијелом првом полувремену није виђена ниједна озбиљнија прилика пред голом Литванаца па ни селектор Љубиша Тумбаковић сасвим сигурно није могао бити задовољан игром свог тима.

-Одмах на почетку другог полувремена реаговао је селецтор Србије па је умјесто Мијата Гаћиновића на терен послао Филипа Костића, а србија је у наставку била много конкретнија. Већ у 49. Минуту Србија долази у вођство, Адем Љајић је одлично прошао по десној страни, преварио два играча домаћег тима убацио лопту у средину гдје је Александар МИтровић све то одлично пратио и није му било тешко да убаци лопту у мрежу.

Само четири минута касније слична ситуација. Љајић је поново на десној страни, али за разлику од прве асистенције када је поткопао лопту, сада шаље оштар пас у средину, поново је Митровић на правом мјесту И то је 2:0.

Србију је очлигледно ово вођство успавало па је Донатан Казлаускас који је у 73. минуту ушао у игру, у 78.

Промијешао одбрану србије на лијевој страни и смањио резултат на 2:1. Дмитровић је иззетно лоше интервенисао на голо, с обзиром да је примио гол у свој ближи угао.

У 87. Минуту нова прилика за Србију, поново је у главној улози Митровић који је након центаршута са десне стране одлично шутирао главом али се истакао голман Литваније спријеливши хет-трик нападача Србије.

Србија је имала много среће у трећем минуту судијске надокнаде али је Лауџенис лоше реаговао и са метар шутирао поред гола.

Митровић је у овој утакмици стигао до 31. поготка приближивши се тако легендарном Стјепану Бобеку који на вјечној листи води са 39 голова.

Резултати:
Бугарска – Енглеска 0:6
Француска – Турска 1:1
Исланд – Андора 2:0
Косово – Црна Гора 2:0
М0лдавија – Албанија 0:4
Литванија – Србија 1:2
Украјина – Португал 2:1

(српскаинфо.цом)