Фудбалери Манчестер Ситија и Интер вечерас у Истанбулу за титулу шампиона Европе :: Semberija INFO ::

 

Фудбалери Манчестер Ситија и Интер вечерас у Истанбулу за титулу шампиона Европе


Фудбалери Манчестер Ситија и Интера састаће се вечерас у Истанбулу у финалу Лиге шампиона у борби за титулу првака Европе.

Сити је претходне двије сезоне био надомак једине титуле која му недостаје и сви у клубу се надају трећој срећи и историјској "триплети" јер су већ освојили Премијер лигу и ФА куп.

- Наша жеља, наш сан, свих нас, је освајање Лиге шампиона. Да би могао да оствариш сан, мораш да имаш опсесију њиме - рекао је менаџер Пеп Гвардиола новинарима на конференцији за новинаре у Истанбулу.

Манчестер Ситију је ово друго финале Лиге шампиона у историји, послије 2021. године и пораза од Челсија.

- Знамо колико је ово такмичење важно, трудили смо се да тренирамо најбоље што можемо, екипа ће морати да одигра максимално свих 90 минута. Ако погледамо историју такмичења, Интер је већи од нас јер има три титуле, али то сад није битно. Сад је вријеме за финале у Истанбулу - додао је Гвардиола.

Тренер Интера Симоне Инзаги рекао је да је предиван осјећај што је екипа стигла до финала у Истанбулу.

- Не желимо ту да станемо, желимо да одиграмо ово финале на најбољи могући начин - рекао је Инзаги.
Свестан је Инзаги да је ривал фаворит на папиру.

- Ко је фаворит? Па они су најјача екипа на свијету, али нас је 11 и њих је 11 на терену. Ми смо имали фантастичан пут до финала и ту смо да играмо за пехар. Биће потребно много срца, храбрости и мирне главе да останемо у игри - закључио је Инзаги.

Финале између Ситија и Интера игра се од 21.00 час на Ататурк стадиону.
 
(Тањуг)