ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ - ДРАГАН БЕЛИ ОСТОЈИЋ :: Semberija INFO ::

 

ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ - ДРАГАН БЕЛИ ОСТОЈИЋ


Драган Остојић Бели, надимак је добио по својој плавој коси и тену, значајна је личност у историји ФК “Пролетер“ из Дворова. Наступао је на неколико стотина утакмица бранећи боје нашег клуба и увијек је пружао свој максимум на свакој утакмици. Био је омиљен код публике због своје пожртвованости и односу према игри. Волили су га и тренери који су му готово увијек давали задатке стриктног чувања противника који од момента почетка игре па све до краја није могао ни око отворити од агилног Драгана Белог.

Често се из публике чуо повик: „Бели кипуј.“ То је значило да Бели наступа још агилније и стартује на противника и не дозволи да придје нашем голу.

Драган је своју каријеру фудбалера почео у млађим категоријама клуба а пошто му је кућа била уз сами стадион, сво своје слободно вријеме је проводио на игралишту, пикајући лопту и додавао лопте иза гола када су старији играли а имао је узор у свом старијем брату Аци Остојићу. Касније се запослио у Београду па је мање био у могућности  стално бити присутан на утакмицама. Из тих разлога је извјесно вријеме провео и у екипи ФК “Младост“ Крива Бара.



 За свој допринос писању историје ФК “Пролетер“ Дворови, Драган Остојић Бели је од 1999. године носилац „БРОНЗАНЕ ПЛАКЕТЕ ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ.

ИЗ АРХИВА ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ/ПИШЕ ВЛАДАН СИМЕУНОВИЋ