Реал поднио казнену пријаву због расистичких увреда у Валенцији :: Semberija INFO ::

 

Реал поднио казнену пријаву због расистичких увреда у Валенцији


Фудбалски великан Реал Мадрид поднио је тужбу са захтјевом истраге, а након што је његов играч Винициус Јуниор у Валенцији био мета расистичких увреда.

Мадридски клуб је поднио кривичну пријаву шпанском тужилаштву, а догађаји у Валенцији само су наставак онога кроз што пролази бразилски фудбалер Винициус Јуниор током актуелне сезоне. 

Бројни хулигани других шпањолских прволигаша такође су раније расистички нападали бразилског нападача. У Реалу су збивања из Валенције описали као „догађај из мржње“.

"Ми у Реал Мадриду оштро осуђујемо оно што се догодило у Валенцији. Винициус Јуниор опет је, нажалост, био мета расистичких увред", навели су из Реала.

Истовремено, Шпански фудбалски савез је осудио нови случај расизма у тамошњем фудбалу те је признао како Шпанија има проблем у том погледу.

На првенственом сусрету Валенције и мадридског Реала, у којем је домаћин славио с 1-0, прво су домаћи хулигани вријеђали Винициуса Јуниора, али је потом Бразилац додатно распламсао атмосферу ругајући се домаћим навијачима. У самој завршници Винициус Јуниор је добио црвени картон након што је ударио супарничког играча.

Бразилског фудбалера је подржао Ђани Инфантино, предсједник Међународне фудбалске организације (ФИФА), који је уједно осудио било какав облик расизма на фудбалским теренима.


Хина / БХРТ