Борац обезбједио друго мјесто у Премијер лиги :: Semberija INFO ::

 

Борац обезбједио друго мјесто у Премијер лиги



Фудбалери Борца савладали су Слободу са 3:2 у посљедњем мечу пред домаћом публиком и дефинитивно потврдили друго мјесто у Премијер лиги.

Бањалучани су до три бода дошли послије преокрета пошто је Слобода повела у 9. минуту голом Кенана Делића. Ипак, Борац је головима Дарка Лазића у 35. и Јакова Благаића у 56. минуту преокренуо, али се Тузлаци нису предавали. Дали су све од себе да дођу до бода који би им много значио, али нису успјели иако је Ади Алић изједначио на 2:2 у 73. минуту. Само два минута касније коначан резултат поставио је Енвер Кулашин.

Када је у питању борба за опстанак, ту је ситуација још замршенија него пред ово коло. У посљедњих 90 минута сваки тим из доњег дијела табеле има своју рачуницу и наду да ће остати у лиги.

У најбољој позицији је можда Слога која упркос поразу на „Пецари“ држи све у својим рукама. Екипа Владе Јагодића у посљедњој рунди дочекује немотивисани Борац који је данас завршио сав посао. Према некој рачуници Добојлијама је доволајн и бод, али би са побједом дефинитивно потврдили опстанак, пише Српскаинфо.

Леотар је у најтежој ситуацији и након пораза од Зрињског (1:2) само још у теорији може да остане премијерлигаш, а реално је да од идуће сезоне буде међу прволигашима Српске.

Требињци дочекују Широки Бријег, али ни „подразумијевана“ три бода не гарантују им ништа. Евентуалном побједом и неуспјесима конкурената могли би да дођу до 34 бода када би се правио евентруални круг. Рачуницу има и Слобода, али и Тузла сити и Игман, те Посушје које је у финишу поклекло на „Грбавици“.

Резултати 32. кола: Борац – Слобода 3:2, Игман – Тузла сити 0:1, Широки Бријег – Слога 1:0, Вележ – Сарајево 3:5, Зрињски – Леотар 2:1, Жељезничар – Посушје 2:0.


Независне новине