Манчестер Сити разбио Реал и заказао истанбулско финале са Интером :: Semberija INFO ::

 

Манчестер Сити разбио Реал и заказао истанбулско финале са Интером


Фудбалери Манчестер Ситија други су финалисти овогодишњег издања УЕФА Лиге првака након што су вечерас на стадиону „Етухад“ у реванш утакмици полуфинала савладали Реал Мадрид резултатом 4:0.

„Грађани“ су тако заказали финале са Интером које ће бити одиграно 10. јуна у Истанбулу.

За разлику од првог меча играног прошле седмице у Мадриду, који је завршен без побједника резултатом 1:1, вечерашњи оглед је протекао у потпуној контроли Манчестер Ситија.

Сусрет је почео офанзивном игром домаћина ка голу „краљева“, а на прво узбуђење се чекало до седме минуте када је Родри дошао у шансу и шутирао поред стативе.

„Краљевски клуб“ само је срећа спасила у 13. минути. Халанд је шутирао након центаршута Грилиша, а голман Куртоа је одбранио и на крају Алаба избија лопту далеко од свог гола. Голман Реал Мадрида још једном је био спасилац свог клуба у 21. минути. Највиши у скоку био је још једном Халанд, одлично одиграо главом, а Куртоа поново одбранио.

Све је мирисало на гол и стадион је прокључао у 23. минути када је Бернардо Силва након сјајне акције погодио за водство од 1:0.

Реал Мадрид је први шут ка голу Манчестер Ситија упутио тек у 35. минути када је Тони Крос упутио „пројектил“, али је лопта затресла пречку. Међутим, само двије минуте касније Португалац Бернардо Силва још једном се уписао у листу стријелаца за водство од 2:0.   

Играчи Реал Мадрида су у друго полувријеме кренули нешто активније, али им то ипак није донијело жељени резултат. Сити је и даље био опаснији. Издваја се шанса Халанда у 73. минути када је изашао пред Куртоа, али га је Белгијанац зауставио. Све дилеме су отклоњене у 76. минути када је аутогол постигао Милитао за 3:0.

Коначан резултат 4:0 поставио је Хулијан Алварез у судијској надокнади времена.

Стратег Реал Мадрида Карло Анћелоти за утјеху је вечерас исписао историју и постао тренер с највише утакмица у Лиги првака, чак 191. Иза себе је оставио легендарног Алекса Фергусона.

Ситију је ово била 23 утакмице без пораза на „Етихаду“ у низу. Посљедњи пут поражени су од Тотенхема. Уједно у Лиги шампиона задњи пут горчину пораза осјетили су од Лиона у септембру 2018. године.

(Танјуг)